FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pere Rullan
Foto: Pere Rullan

Notícies - 16/09/2020

La selecció catalana de curses per muntanya preparada per tornar a la competició

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

En una temporada atípica i pràcticament en blanc, la selecció catalana de curses per muntanya ha tornat a l’activitat amb una sessió d’1 dia al Berguedà.

L’equip dirigit per Pere Rullan, ha aprofitat el recorregut del campionat de Catalunya de curses per muntanya per poder fer un entrenament i al mateix temps trepitjar en primera persona els camins que decidiran el títol nacional.

El seleccionador català ha destacat la dificultat d’aquesta temporada i ha obert l’interrogant per com arribaran els esportistes a aquest campionat de Catalunya. Rullan ha remarcat el compromís dels corredors per muntanya convocats amb la selecció per aquest entrenament, tot i no poder participar a la copa del món per la suspensió d’aquesta.

Els esportistes de la selecció van quedar convocats a Berga on es va iniciar el que serà el recorregut de la Berga-Rasos-Berga i que el pròxim 27 de setembre ha de decidir qui serà el campió de Catalunya.

Rullan va definir la cursa, com una carrera molt exigent i d’un alt nivell. Les primeres rampes fins la Figuerassa han de fer una primera selecció que ha de quedar marcada en la posterior pujada fins al Rasos. Rullan va deixar clar també que el descens des del Rasos fins a Berga, “és un descens tècnic i ple de tobogans que et van trencant el ritme del descens. Tindrem un gran campionat de Catalunya” assegurava el seleccionador.

A la convocatòria l’actual campió de Catalunya de curses per muntanya, Pol Rodríguez (AE Matxacuca), també va agrair poder testar el recorregut de 26qm i 1.800m+. Rodríguez desfenserà el títol davant dels millors corredors per muntanya del país.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya optarà aquesta temporada per concentracions d’un dia per poder tenir contacte amb els entrenaments de qualitat tot i quedar-se pràcticament sense competicions.

La Selecció a l’estatal d’Ultres al Montseny

El seleccionador Pere Rullan va a  donar a conèixer també la llista d’esportistes que havíen de participar  a l’ Ultra del Montseny en el que havia de ser el campionat Fedme de curses d’ultraresistència. Finalment la suspensió de la cursa farà que els esportistes no puguin prendre part d’aquest campionat.

Rullan havia triat una selecció amb experiència amb noms com els de Gerard Morales (CEM Cameta Coixa) , Victor del Águila (CE Trail Tarraco), Lluís Ruiz (AE Mountain Runners del Berguedà), Abel Carretero (AE Matxacuca), Jesús Pau Vàzques (AE Pallars), Núria Codina (CEPC Balaguer) i Marta Muixí (AE Diedre), tots ells amb un currículum important darrera i amb opcions de lluitar per buscar un nou títol pel combinat nacional.