FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/05/2016

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya participa a la marató Zegama-Aizkorri

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) viatja aquest cap de setmana fins a Zegama (Guipúscoa) per a participar a la marató de muntanya Zegama-Aizkorri. La mítica cursa basca forma part del circuit internacional Skyrunner World Series 2016 i aplega als millors corredors per muntanya del món.

Aconseguir un dorsal per a córrer a Zegama no és gens fàcil. De les 500 inscripcions que ofereix l’organització de la cursa, només 225 estan a l’abast dels corredors populars. La resta es reserven als corredors que participen al circuit internacional, als que han marcat els millors 125 temps en edicions anteriors, i als compromisos de l’organització. La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC compta amb sis dorsals i participa amb: Jonatan Cuesta (CE Refalgarí), Albert Pujol (CE Taradell), Marta Molist (AE Matxacuca), Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), Jessed Hernández (CE Pontsicà) i Andreu Simon (CE Madteam). El corredor i tècnic de la selecció, Pere Rullán, que l’any passat va aconseguir la tercera plaça, serà baixa d’última hora degut a una lesió. Fernando Rosa, seleccionador català, acompanyarà a l’equip a Zegama.

La competència per fer-se amb un lloc al podi és ferotge a la marató basca. Tots els grans del món no falten a la cita. Els corredors de la selecció catalana competiran contra els favorits Kilian Jornet, Rémi Bonnet, Zaid Ait Malek, Tadei Pivk o Luis Alberto Hernando, en homes, i Oihana Kortazar, Megan Kimmel o Azara Garcia, en dones.

La previsió meteorològica anuncia pluges durant tot el cap de setmana, pel que es preveu que l’aigua, l’humitat i l’omnipresent fang siguin un any més els protagonistes dels 42 quilòmetres per muntanya més famosos del món. Zegama és Zegama.

El Quilòmetre Vertical de Zegama, molt més que un protagonista secundari

L’any passat l’organització de la cursa basca va decidir ampliar el programa competitiu i es va disputar per primer cop el Quilòmetre Vertical de Zegama. El podi va tenir color català gràcies a les victòries de Laura Orgué i Josep Viñas.

La cursa vertical, que es disputa el divendres a partir de les 16 hores, també és especial ja que només hi han 200 dorsals disponibles, i són més de 500 les sol·licituds que es reben per participar-hi. La disciplina més explosiva de les curses per muntanya es presenta a Zegama amb una distància de tres quilòmetres i 1.015 metres de desnivell positiu.

Entre els 200 participants trobem a catalans amb opcions de podi com Agustí Roc (AE Matxacuca), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) o Sílvia Leal (CE Pontsicà).

Fotografia / Zegama-Aizkorri

[table id=102 /]