FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/03/2023

La selecció catalana de Curses per Muntanya presenta el seu calendari

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya s’enfrontarà aquesta temporada a una desena de proves de caràcter estatal i internacional.

La selecció catalana s’enfrontarà a un total de deu cites d’abril a octubre amb fins a cinc proves que formen part del calendari estatal i diverses proves del circuit internacional com per exemple l’emblemàtica Gorbeia Suzien del País Vasc.

La temporada competitiva començarà el pròxim mes d’abril amb dues de les proves reines del circuit de la FEDME: El Campionat d’Espanya en Línia i per Seleccions a Rute, Córdoba (Andalusia) i el Campionat d’Espanya d’Ultra i per Seleccions autonòmiques a l’Ultra Trenca Cims, Pauls a Tarragona. Ambdues són un dels principals objectius per assegurar la plaça de cara als Europeus.

Al maig la selecció no podrà afluixar a causa del test de KV FEDME al País Basc, prova especial i criteri de cara a formar part de la selecció estatal.

El més maig també serà important pels més joves corredors d’aquesta casa, en especial pels integrants del Centre de Tecnificació amb el Campionat d’Espanya en Edat Escolar.

A l’estiu, els mesos de juliol i agost la selecció és moura per Europa participant en la Mercantour prova de la Copa del Món de la ISF i també a la Vigolana The Race a Itàlia. Dues cites que serviran per preparar les cames de cara a la tornada de setembre en la que es disputarà el Campionat d’Espanya de KV.

Setembre i octubre la selecció tornarà al terreny internacional participant en dues proves més de la Copa del Món del circuit de la Federació Internacional d’Skyrunnig.

Pere Rullan: Com sempre comptarem amb una representació molt completa als campionats estatals de cara a potenciar la cantera i que tinguin oportunitat d’anar als Campionats internacionals. Enguany seguim apostant per la Copa del Món, fent fins a 3 proves del circuit internacional i optant per un equip no fixe, al que convoquem a aquells que es troben en millor estat de forma en el moment de la temporada.

Calendari 2023 Selecció Catalana de Curses per Muntanya:

  • Abril 15- 16 Campionat d’Espanya en Línia i per Seleccions a Rute, Córdoba (Andalucía)
  • Abril 29-30 Campionat d’Espanya d’Ultra i per Seleccions autonòmiques a l’Ultra Trenca Cims, Pauls a Tarragona.
  • Maig 6 – 7 Test FEDME KV, País Basc
  • Maig 27-28 Campionat d’Espanya en Edat Escolar
  • Juliol 9 Skyrace du Mercatour, Cote d’Azur, França (Copa del Món)
  • Agost 6 Vigolana The Race, Itàlia
  • Setembre 9-10 Campionat d’Espana de KV, Villanúa, Huesca.
  • Setembre 23 Gorbeia Suzien (Copa del Món)
  • Octubre 7 Louzan Skyrace (Copa del Món)