FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 26/04/2021

La selecció catalana de curses per muntanya buscarà el doblet a l’estatal de ‘la Mágina’

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de curses per muntanya tornarà a l’escenari on es va aturar tot. El passat 7 de març de 2020 el combinat dirigit per Pere Rullan va competir per última vegada en un campionat estatal a la vertical de la Mágina.  Pocs dies després, confinament total i competició aturada durant onze mesos.

L’última visita a la Mágina però és un dels bons i pocs records que va deixar l’última temporada. Les victòries de la cambrilenca Íngrid Ruiz (AE Matxacuca) i Pere Rullan (La Molina Club Esports) proclamant-se campions d’Espanya de l’especialitat van servir per tornar de terres andaluses amb un molt bon regust de boca. Ingrid Ruíz ha estat la imatge promocional de la competició després del seu bon paper l’última temporada.

Aquest 2021 la FEDME innova i presenta una doble cita de campionats d’Espanya. El dissabte 1 de maig es disputarà la cursa vertical amb sortida des de la localitat de Albanchez de Mágina i, a través d’un recorregut dur i pedregós, arribar fins al cim del Pico Aznaitín, a 1.745 m d’alçada, en una vertical amb tres quilòmetres i superant un desnivell positiu de 920 m.

Per diumenge dia 2 es reserva la prova en línia amb sortida des de la localitat de Torres de la Mágina i amb un recorregut de 28,5 Km i 2.500 metres de desnivell positiu. La cursa tornarà a superar el Pico Aznaitín 1.745m per després passar per corriols del Parc Natural De Sierra Mágina. En un tram trencacames es passarà a prop dels Picos de Monteagudo i Cerro abans d’encarar una última baixada de 4 quilòmetres lloc marxat en vermell per corredors que destaquin en el descens.

Les líders de les Copes al capdavant per revalidar títol

El fet de concentrar els dos campionats en dos dies diferents el mateix cap de setmana ha fet que Pere Rullan hagi fet una llista llarga amb corredors que intentaran competir a les dues proves i altres cridats per les cites concretes.

La selecció absoluta femenina estarà encapçalada per les actuals líders de les Copes Catalanes de Curses en línia i verticals; la bagenca Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) i la vallesana Anna Guirado (Trail Xics Montseny).

Guirado competirà en les dues proves vertical i en línia conjuntament amb Georgina Gabarró (UEC Anoia), Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Mireia Pons (CE de Rubí).

Navarro per la seva banda ho farà només a la prova en línia on també s’hi sumaran Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) i Laia Aguilar (CE Calldetenes)

La llista la completa la berguedana Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) que en ple procés de recuperació competirà a la prova vertical.

Rullan només tindrà dues baixes importants per la llista del combinat català. L’actual campiona de verticals la cambrilenca Íngrid Ruiz (AE Matxacuca) i la segona clàssificada de l’última edició i campiona el 2019 Gisela Carrión (AE Matxacuca), que per lesió no han pogut entrar en la selecció definitiva.

Pel que fa a les categories inferiors Rullan s’emporta a Jaen a les juniors: Maria Costa i Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Mireia Lüscher (UE Vic) i Núria Tarragó (FAE Sallentí) i les juvenils: Ares Torra, Martina Gonfaus i Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà), Lina Escura (CE Madteam), Joana Planas (AE Trail Xics Montseny) i Aroa Berenguel (CEM Cerdanyola)

El campió de Catalunya i els líder de la Copa per aspirar a tot 

Si l’equip femení estarà encapçalat per les actuals líders de la Copa Catalana de curses per muntanya, la selecció masculina repetirà fórmula i apostarà també per l’actual campió de Catalunya de curses per muntanya.

Rullan s’emporta fins a Andalusia als absoluts: Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), Isaac Barti (CE Olot) i Wifred Lladó (CEM la Cameta Coixa) que faran doblet vertical i en línia.

A la prova en línia tindran al costat al líder de la Copa, Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i a l’actual campió de Catalunya, Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà).  A més a més de Raul Butaci (CEP Balaguer) segon a la general de la Copa, David Vidal (CEM la Cameta Coixa) i Edu Hernández (AE Matxacuca).

A la prova vertical a Margarit, Barti i Lladó s’hi sumaran l’actual campió estatal Pere Rullan (La Molina Esport Club), Jordi Bolet (CE Cerdanya pirineus) i Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) que surt també d’una lesió però buscarà retrobar sensacions a Jaen.

Pel que fa a les categories inferiors, els convocats juniors són: Ramon Caballeria (GECA), Sergi Cabeza (CE Madteam), Oriol Juan (UEC Mataró), Josep Miret (UE Urgellenca) i Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i els juvenils: Gael Álvarez (CE Mindundis Team), Jan Castillo (CE Moianès Independent) , Iu Jaume (AEC Capgirell), Ïu Net (AE Trail Xics Montseny) i Aniol Pujiula (GECA)

L’objectiu del combinat català no és cap altre que lluitar per aconseguir el doblet en verticals i en línia en l’estatal del pròxim cap de setman a Jaen.