FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/05/2014

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya, a punt per la Zegama-Aizkorri

Curses per Muntanya

La marató de Zegama-Aizkorri és una altra de les reines de les curses per muntanya del calendari internacional de la ISF. Aquest cap de setmana el País Basc acull una prova coneguda per la duresa del seu recorregut i per l’ambient de seguidors formant passadíssos humans en els punts més emblemàtics de la cursa per animar als corredors.

logo-buff-1La Selecció Catalana de Curses per Muntanya patrocinada per Buff també es desplaça al País Basc, aquesta vegada representada per Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), que correrà la seva primera cursa després de la magnífica temporada d’esquí que ha disputat, Anna Comet (Unió Excursionista de Vic), Pere Aurell (Club Excursionsita Callús), Pep Viñas (Unió Excursionista de Vic) i Pau Bartoló (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà).

La cursa es disputa el proper diumenge, 25 de maig, amb unes previsions meteorològiques ara per ara complicades, on es preveu un dia humit de pluja i boira. Seran 42 quilòmetres amb uns durs 5.472 metres de desnivell acumulat, i hi participaran molts dels grans vencedors de la Transvulcania, l’anterior cita internacional disputada el 10 de maig a la Palma.

A la línia de sortida de la Zegama-Aizkorri hi haurà campions com Kilian Jornet i Emelie Forsberg, guanyadors de l’edició anterior, Stevie Kremer, Cameron Clayton, Tom Owens, Stephanie Jimenez, Luis Alberto Hernando (campió de la Transvulcania 2014), Marco De Gasperi i les dues corredores basques i respectives guanyadores de la Transvulcania amb una 2a i una 3a posició, Maite Mayora i Uxue Fraile, que aquesta vegada correran a casa.

Fotografia: Ultraks