FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/10/2015

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya, a la Lantau 2 Peaks de Hong Kong

Curses per Muntanya

La Lantau 2 Peaks ha estat fortament marcada per un espectacular tifó que ha sorprès als participants que han corregut aquest dissabte amb unes condicions meteorològiques excepcionals en una prova de la Copa del Món que per primera vegada els feia viatjar a Hong Kong.

Pere Rullan, del Centre Excursionista Pontsicà, i Pere Aurell, del Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa, membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, patrocinada per Cébé i Tuga Active Wear, han aconseguit la 6a i 12a posició, amb uns temps de 2 hores i 27 minuts, i 2 hores i 35 minuts, respectivament.

La catalana Laura Orgué es penja la plata 

La catalana Laura Orgué, de la Unió Excursionista Urgellenca, s’ha col·locat líder provisional de la classificació general femenina de la Copa del Món d’Skyrace penjant-se la plata d’aquesta cursa. D’aquí a dues setmanes disputarà la Limone Extreme, a Itàlia, on es resoldrà el lideratge.

Orgué ha recorregut els 23 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell de la Lantau 2 Peaks amb un temps de 2 hores i 49 minuts, per darrere de la noruega Yngvild Kaspersen, que amb només 20 anys va penjar-se l’or de la classificació femenina, amb un temps de 2 hores i 42 minuts. En tercer lloc es va classificar Maite Maiora, amb 2 hores i 51 minuts. En nois la victòria se l’ha emportada el suís Remi Bonnet amb 2 hores i 14 minuts, seguit per Manuel Merillas (2 hores i 24 minuts) i Tadei Pivk (2 hores i 26 minuts).

El tifó que va recórrer la zona durant la cursa va estar a punt de fer que s’hagués de prendre la decisió de suspendre-la. Els atletes van haver de córrer sota la pluja, el fort vent i les altes temperatures.