FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya, a la Copa del Món a la Val d’Isère | FEEC

Notícies - 11/07/2014

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya, a la Copa del Món a la Val d’Isère

Curses per Muntanya

Després de l’ultramarató i el quilòmetre vertical de la Transvulcania Isla de la Palma del passat mes de maig, avui torna la Copa del Món d’Skyrunning a la Val d’Isère, a França, amb la participació de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya patrocionada per Buff.

logo-buff-1Aquest matí, a les 11, es disputa la prova del quilòmetre vertical de la Face de Bellevarde, on particpen els catalans Manu Rullan i Pere Rullan, Nil Cardona, Toti Bes, Joan Freixa, Alba Xandri i Agustí Roc. Diumenge 13 es corre l’ultramarató Ice Trail Tarentaise Mizuno-Val d’Isère, on participaran els dos corredors de la Selecció, Toti Bes i Gerard Morales.

Els corredors que disputen avui la prova del quilòmetre vertical fan un recorregut de quasi tres quilòmetres amb un desnivell de 1.000 metres, arribant a 2.809 metres d’alçada, i superant una inclinació màxima del 63 % (inclinació mínima del 15 % i mitjana del 35 %). L’ultramarató de diumenge, per la seva banda, recorre un traçat de 65 quilòmetres amb 5.000 metres de desnivell i comença a les 4 de la matinada. La prova té un recorregut molt alpí, difícil i tècnic, la qual es pot disputar en condicions meteorològiques amb molt baixes temperatures al cim de la Grande Motte.