FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/05/2015

La Selecció Catalana corre la Zegama-Aizkorri, el clàssic del calendari mundial de curses per muntanya

Curses per Muntanya

Els corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya volen cap al País Basc aquest cap de setmana per disputar la mítica marató de muntanya, la Zegama-Aizkorri, que aquest any torna a ser cursa de l’Skyrunner World Series i és prova del Campionat d’Europa d’Skyrunning.

Entre els 225 participants inscrits, a qui els hi va tocar el sorteig d’entre les 6.000 peticions rebudes, els catalans que la Selecció que disputaran la 14a edició de la prova són: Pere Aurell (Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa), Francesc Solé (Associació Esportiva Matxacuca), Eric Moya (Club de Muntanya Horitzons), Diego Arroyo (Associació Esportiva Matxacuca), Ragna Debats (Club Esportiu de Muntanya la Cameta Coixa), Paloma Lobera (Associació Esportiva Matxacuca) i Jessed Hernández (Centre Excursionista Pontsicà) correran la prova.

Aquest any Kilian Jornet no correrà la mítica cursa, que ha guanyat set anys consecutius. Just en aquesta edició, la Zegama estrena prova de quilòmetre vertical. La prova reina però, serà dissabte, amb la marató amb els seus 5.472 metres de desnivell acumulat pel massís d’Aratz i la Serra de l’Aizkorri, que traçarà la famosa pujada del Santo Espíritu, i que enguany preveu bona predicció meteorològica, en comparació amb les pluges d’altres anys, que deixaven un terreny absolutament fangós.