FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pere Rullan - FEEC
Foto: Pere Rullan - FEEC

Notícies - 28/05/2023

La Selecció Catalana brilla al Campionat Estatal en Edat Escolar

Curses per Muntanya

El combinat català torna de Sierro amb un total de 13 medalles, cinc medalles a la prova vertical i cinc més a la prova en línia.

La prova de Sierro incloïa també una classificació combinada dels dos dies en què a Selecció catalana també ha posat una nota color amb tres medalles. 

La localitat de Sierro (Almeria) ha acollit aquest cap de setmana els corredors o corredores més joves per celebrar una nova edició del Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya en Edat Escolar.

El Campionat ha constat de dues proves en dues jornades competitives, un KV disputat el dissabte al matí i una prova en línia el diumenge que ha guardonat els joves integrants de l’equip FEEC amb la medalla d’or en el podi per Seleccions.

Fins a Sierro, capitanejats pel Seleccionador Pere Rullan, han viatjat 7 joves, tres nois i quatre noies, quatre d’ells cadets i tres més infantils.

La jornada de KV de dissabte es va resoldre amb una gran performance per part de l’equip en la que tots els integrants han quedat dintre del TOP5 del Campionat.  L’equip de cadets suma fins a 3 medalles, mentre que l’equip infantil es penja dues medalles més.

Biel Sagués (Club Excta. Moianés Independent) va ser el millor a la prova vertical valorada pels cadets en 2,8 quilòmetres de distància i 420 metres de desnivell positiu. Amb un temps de 00:17:19. Joan Guiteras (Club Excta. Moianés Independent) es va fer amb la medalla de plata a poc més d’un minut del seu company d’equip. Uma Planas (Club Excta. Moianés Independent) ha sumat una medalla més pel combinat. Un tercer lloc amb un temps 00:23:15. Clàudia Llessuy (Club d’esquí Pobla de Segur) cuarta a meta.  Amb aquest resultat l’equip de cadets aconseguix situar-se íntegrament dintre del TOP5 de la seva categoria.

La categoria infantil s’ha hagut d’enfrontar a un recorregut de 2,4 quilòmetres i 278 metres de desnivell positiu en el qual en Pol Mena (Ass.Esp. de Muntanya de Capellades) ha aconseguit la medalla de plata amb un temps de 00:15:18. Aina Roca (Ass.Esp. Mountain Runners Berguedà) també copa un lloc al podi infantil vertical, concretament el tercer esglaó, gràcies a un temps de 00:18:47. Ona Gros (Club Excta. Moianés Independent) tanca el TOP5 de la categoria.

Diumenge a la prova en línia l’equip també ha estat superior amb cinc medalles. Doblet per Biel Sagués. Or per Pol Mena, Plata per Uma Planas, i Bronzes per Joan Guiteras i Aina Roca.

La categoria infantil ha seguit un recorregut de 4 quilòmetres amb 230 metres de desnivell positiu. La categoria de cadet ha lluitat sobre un traçat de 8,4 quilòmetres i 462 metres de desnivell positiu.

Biel Sagués firma doblet en la categoria cadet amb una doble victòria en la qual s’ha alçat amb la medalla d’or també a la prova vertical finalitzant amb un temps de 41:13 a menys d’un minut segons clasificat l’andalús Carlos García. Joan Guiteras, segon a la vertical, es fa amb la medalla de bronze 00:42:28. Sumant dues medalles més. Uma Planas és la plata (oo:49:52) mentre que Clàudia Llesuy (00:50:24) es fa amb la quarta posició en una final molt ajustada a menys de 10 segons de fer-se amb el tercer lloc del podi.

En la categoría infantil Pol Mena, segon a la vertical, es fa amb la medalla d’or a la prova en línia amb un temps de 00:20:32. Ha completat Aina Roca signa una tercera posició però a poc més d’un minut de l’or que ha estat per Mar González Gómez.

Pere Rullan: Hem viatjat fins a Sierro un equip petit però potent. Tot i els resultats, la intenció d’aquestes primeres curses pel nostre equip és començar a rodar en competició fora de casa i compartir l’experiècia més enllà dels títols.

La prova de Sierro incloïa també una classificació combinada dels dos dies competició en què a Selecció catalana també ha posat una nota color: En la combinada de cadets, Biel Sagués és primer, Joan Guitera finalment segon, tot i haver estat, medalla de bronze a la prova en línia, Uma Planes també repeteix al segon calaix i Claudia Llesuy és quarta.