FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Fedme
Foto: Fedme

Notícies - 28/03/2022

La selecció catalana brilla a Candanchú

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

L’estació aragonesa de Candanchú ha estat la seu dels estatals de relleus i per equips d’Esquí de Muntanya.

Els catalans Jordi Alís i Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Tema) s’han proclamat campions per equips i per relleus. En la prova de relleus ho van fer amb Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) tancant l’equip català i van aconseguir el subcampionat .

En la prova masculina per equips Alís i Pérez s’han imposat als aragonesos; Antonio Alcalde i Noel Burgos i als bascos; Iñigo Martínez i de Albornoz – Axier Alonso, que han completat el pòdium d’una prova exigent en territori aragonès.

La cursa va ser molt ajustada i després de més de dues hores i setze minuts de competició, la victòria a favor de l’equip català va ser únicament per dos segons a la línia de meta.

La parella formada per Guillem Farriol (CE Cerdanya Skimo Team) i Martí Lázaro (CE Ripoll) van completar el top 5 de la cursa.

Domini català i ensurt, en categories de base

Cal destacar novament el gran paper dels membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya que van omplir bona part dels pòdiums de l’estatal.

En categoria U20 títol femení per Ares Torra – María Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i títol masculí per Enric Baños – Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà).  La notícia negativa de la jornada la va deixar l’accident que va patir el berguedà, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) quan competia en aquesta categoria U20 com un dels favorits a la victòria final fent parella amb Marc Ràdua (CEPS). Ferrer pateix una lesió a la tíbia i pendent de l’evolució d’aquesta lesió que li ha fet dir adéu a la temporada.

Catalunya va celebrar el doblet també U18 amb María Butxaca – Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) campiones femenines i  Biel Pujol (CE Farners) y Gael Álvarez (CE Mindundis Team) campions masculins.

En U16 victòria femenina de Laia Selles – Erola Rocias i  plates per Aaron Álvarez – Martí Costa en masculí i Aina Garreta (CEPS) i Mariona Flores (CCE Avinyó) en femení.