FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/11/2018

La seguretat a la muntanya a debat a Vic

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya organitza aquest pròxim diumenge a Vic una taula rodona sobre seguretat a la muntanya.

A la taula es posarà a debat el present i el futur de les mesures de seguretat a la muntanya i quins reptes s’han d’assolir per aconseguir minimitzar els possibles accidents.

El debat comptarà amb la participació del caporal de la Unitat d’Intervenció a Muntanya dels Mossos d’Esquadra, Joan Perucha, el cap dels GRAE d’Olot, Jordi Martí, la guarda del refugi d’Estanys de la Pera, Genni Archetti, l’esportista, Emma Roca i el tècnic del Servei Meteorològic de Catalunya i coordinador del portal Meteomuntanya, Pere Esteban.

Els diferents agents implicats posaran sobre la taula quins han de ser els procediments per poder millorar en la seguretat a les activitats que es realitzen a la muntanya.  La taulaes farà aquest diumenge 11 de novembre, començarà a les 12 del migdia al recinte del sucre dins de la Fira de la Muntanya de Vic.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya serà present a la fira de la Muntanya de Vic amb un estand propi i amb la col·laboració en diferents activitats com aquest col·loqui de Seguretat a la Muntanya o la participació a l’Open d’Escalada.

La Fira de la Muntanya de Vic

La Fira de la Muntanya s’instal·la, un any més, a Vic el cap de setmana del 9, 10 i 11 de novembre al Recinte Firal El Sucre, amb una gran oferta d’esport, natura i lleure. Dues de les novetats més destacades d’aquesta edició són una zona destinada a Campers, amb empreses de lloguer, adaptació i complements per aquests vehicles, tipus furgoneta, que permeten viatjar amb moltes comoditats, i una altra destinada a bicis elèctriques, on es podrà conèixer i provar els diferents tipus que hi ha. Aquestes noves ofertes se sumaran a l’àmplia àrea expositiva del pavelló comercial, amb empreses relacionades amb l’esquí i l’esport, amb més de 30 estands. D’altra banda, i com és habitual en els últims anys, un dels eixos més importants d’aquesta cita anual serà la inclusió de la Fira del Llibre de Muntanya, que aporta continguts culturals essencials, a partir de conferències, taules rodones i presentacions de llibres, a banda dels seus propis estands.

A la Fira també es farà un Campionat d’Open Bloc, que any rere any compta amb una gran participació, i el Mercat d’Ocasió, on es podrà adquirir material provinent d’outlets de diverses botigues d’esports o bé de particulars.

Una pedalada familiarexhibicions d’Slacklinebici-trialBTT i escalada són altres de les possibilitats que ofereix la Fira de la Muntanya.