FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Ruta dels Senders del 1714 es presenta a la Seu d’Urgell | FEEC

Notícies - 17/04/2015

La Ruta dels Senders del 1714 es presenta a la Seu d’Urgell

Cultura Excursionisme Societat

L’Espai Ermengol – Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell va acollir ahir al vespre la presentació de la Ruta dels Senders del 1714 a càrrec del vicepresident tercer i cap de l’Àrea de Territori de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Josep Casanovas.

L’acte, amb la presència del regidor de Promoció Ecomòmica de la Seu, Jordi Pallarès, també va acollir la presentació del llibre General Moragues, el diable de les Guilleries, de l’escriptor Àlex Barnils, relacionat també amb la Guerra de Successió.

La Seu d’Urgell, un dels punts clau de la Ruta dels Senders del 1714

La ruta dels Senders del 1714 és un recorregut pels deu escenaris més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714). Es tracta de llocs emblemàtics carregats d’un gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic, i que ofereixen una variada oferta cultural i d’oci al seu voltant. L’objectiu de la ruta és relligar en un sol itinerari, aprofitant la xarxa oficial de senders homologats que ja existeix en l’actualitat, els 10 punts clau de la ruta, en uns 645 quilòmetres.

D’entre els deu punts claus d’aquesta ruta hi destaca la Torre Solsona, que forma part del conjunt fortificat del Castell de Ciutat de la Seu d’Urgell, un lloc d’importància estratègica pel seu domini visual sobre les valls del Segre i del Valira. Per aquest motiu, la fortalesa de la Seu d’Urgell va esdevenir la principal defensa pirinenca durant la Guerra de Successió.