FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/11/2016

La revista Vèrtex segueix celebrant els seus 50 anys a la Fira de la Muntanya de Vic

Cultura Societat

La revista Vèrtex segueix celebrant els seus 50 anys i aquest cap de setmana ho farà d’una forma especial a la Fira de la Muntanya de Vic. Conjuntament amb l’organització de la Fira des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha organitzat una exposició d’algunes de les portades més destacades d’aquestes cinc dècades de la revista Vèrtex que es podrà veure durant els tres dies que duri la Fira de la Muntanya.

A més a més el diumenge a les 12 del migdia es celebrarà una taula rodona on es debatrà sobre el passat, el present i el futur de les revistes de muntanya amb diferents publicacions especialitzades (com Trail, Desnivel, Excursionisme, Muntanya o Talaia) i exdirectors de la mateixa revista Vèrtex. La taula serà presentada i moderada pel periodista de TV3, Jordi Gil.

La FEEC serà present a la Fira de la Muntanya de Vic amb un estand propi on es presentaran també el mateix diumenge les seleccions catalanes de muntanya d’hivern.

Aprofitant aquesta fira la revista Vèrtex ha fet una reedició limitada del primer número publicat l’any 1966.

Captura de pantalla 2016-11-08 a les 18.39.15El Recinte Firal El Sucre comptarà amb dues àrees expositives de mostres comercials: la Fira de l’Esquí i l’Esport destinada a empreses relacionades amb la muntanya com estacions d’esquí, agències de viatge o botigues de roba i material esportiu; i la Fira de la Muntanya que acull diverses empreses del món editorial.

A aquestes dues àrees cal sumar-hi el Mercat d’Ocasió, que s’ubicarà a l’entrada del recinte i on s’hi pot adquirir roba i material de segona mà provinent de particulars i també una zona outlet, amb material de botigues d’esports.

Les conferències d’Hervè Barmasse, Presentació-conferència del llibre “La Montaña dentro” o de Ferran Latorre, Expedicions 2016: Makalu i Nanga Parbat seran dues de les activitats destacades de la Fira que obrirà portes aquest divendres a partir de les cinc de la tarda.

La fira servirà també per a fer el lliurament del 2n Premi Editorial del Llibre de Muntanya i per poder veure l’Open Bloc d’escalada, una activitat que aplega els escaladors de la zona i voltants de manera que puguin gaudir d’un bon nombre de blocs de diferents característiques i dificultats pensats per tots els nivells i per totes les edats.

53749_cat_ESCALA_950_329