FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La revista ‘Vèrtex’ de maig-juny realitza un homenatge a la fotografia de muntanya | FEEC

Notícies - 19/06/2014

La revista ‘Vèrtex’ de maig-juny realitza un homenatge a la fotografia de muntanya

A la revista Vèrtex número 253 dels mesos de maig i juny trobareu la imatge d’una de les primeres vistes generals de la muntanya de Montserrat, feta pel fotògraf gal·lès Charles Clifford el 1860 i custodiada per la Biblioteca Nacional d’Espanya. La imatge obre el reportatge sobre els «Pioners de la fotografia de muntanya a Catalunya», de Ramon Barnadas. A la portada, però, pel contrast i l’espectacularitat, trobareu una fotografia d’escalada a l’agulla més emblemàtica de Montserrat, el Cavall Bernat. El seu autor és el fotògraf francès Sam Bié, entrevistat pels germans Òscar i Albert Masó.

D’aquesta manera, en aquest número de maig-juny presenta un homenatge a la fotografia de muntanya, que té en compte els orígens a Catalunya, però també la visió i l’opinió d’un dels fotògrafs actuals més reconeguts a Europa, així com les imatges més espontànies recollides a les xarxes socials en línia que, amb muntanya o sense, mostren i parlen d’aquest món que cohesiona i dóna sentit als continguts de la revista editada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

D’altra banda, aquest número de la revista Vèrtex també fa un recorregut, amb reportatges, pel Perú, les Dolomites i les valls d’Aran i Luishon. A més, les fitxes d’activitats us permetran fer les rutes premiades en el 5è Concurs de Ressenyes de la Secció Excursionista del Foment Martinenc: la ruta “De Martinet al Monturull i la Tossa plana de Lles”, a la Cerdanya, feta per Sergio Fernández; i una ruta que amb el nom “Ripollès intens” recorre el Taga, realitzada per Manel Garcia.

portada-vertex-254-webLa versió digital, disponible per als federats

Els federats, degudament registrats, ja poden consultar el nou número de maig i juny de la revista Vèrtex al web de la FEEC. Per poder accedir-hi només cal entrar a l’àrea privada del web amb el número de document d’identitat i el codi de la llicència vigent. Una vegada registrats al web també es poden consultar els últims sis números publicats. La resta de l’hemeroteca de la revista Vèrtex, des del primer número publicat el 1966, està oberta per a qualsevol persona interessada en consultar-la.

La revista Vèrtex 254 també està disponible a la plataforma iQuiosc des d’on es poden adquirir els últims números publicats i fer subscripcions digitals.