FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/04/2014

La revista ‘Vèrtex’, a la plataforma digital catalana iQuiosc.cat de revistes i premsa

Les associacions APPEC, ACPC i ACPG han posat en marxa el primer gran quiosc de premsa i revistes digitals. La plataforma l’iQuiosc.cat, on també hi ha la revista Vèrtex, arrenca amb unes 150 publicacions, és consultable via navegador a www.iquiosc.cat i, de moment, té les seves aplicacions per iPad i iPhone. A la presentació que s’ha fet al 300 del Born Centre Cultural hi han assistit mitjans de comunicació, editors i representants de les administracions que han donat suport al projecte.

En la seva intervenció, el president de l’APPEC, Lluís Gendrau, ha destacat que aquest és el primer gran projecte de la futura federació que formaran les tres organitzacions. La plataforma, ha explicat, permet que mitjans temàtics, diaris, i premsa gratuïta i comarcal es puguin adaptar a les noves maneres de consumir dels lectors, però també a un nou model de negoci.

Per la seva part, el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí Blanch, ha celebrat aquest “projecte d’envergadura”, i ha destacat que és “rellevant tant per als editors com per al país”. En la seva intervenció, Josep Martí també ha subratllat que, ara que es treballa per ser un “país normal”, el naixement d’aquest quiosc digital “ens situa en el terreny de la normalitat en el camp de la visibilitat dels mitjans i de l’ambició dels editors”.

La revista ‘Vèrtex’ entre les 150 capçaleres escollides

La plataforma té per objectiu posar a l’abast dels lectors diaris, revistes, premsa comarcal i publicacions gratuïtes sota una única plataforma per contribuir a la seva promoció i possibilitar la seva comercialització amb condicions més favorables per als editors.

La revista Vèrtex ha participat en aquest projecte de digitalització i és present a l’iQuiosc, des d’on es pot adquirir la versió digital dels últims números publicats. En la seva posada en marxa, el quiosc digital aplega unes 150 capçaleres, però l’objectiu és que hi siguin presents les al voltant de 500 que hi ha agrupades en les tres associacions. A banda dels números actuals, la plataforma incorpora l’hemeroteca dels mitjans presents, a més de publicacions institucionals i d’universitats.

A l’iQUIOSC.cat, que disposa d’aplicació gratuïta per dispositius d’Apple (per a Android n’hi haurà més endavant), els usuaris poden adquirir exemplars individuals o subscriure-s’hi, excepte, és clar, de les publicacions gratuïtes, que es podran descarregar directament. La plataforma permet cercar les capçaleres per temàtica, tipus i territori. La gestió dels continguts la realitzen les mateixes empreses editores a través d’una àrea privada, on poden administrar les seves publicacions de manera autònoma.

http://youtu.be/5WKC0EIEq-A