FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/08/2014

La Quatre Rocs tanca la Lliga Pallaresa de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La Quatre Rocs ha tancat la Lliga Pallaresa de Curses per Muntanya, Correpallars, organitzada per la secció de muntanya del Club d’Esquí de la Pobla de Segur, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i els consells comarcals del Pallars Jusà i del Pallars Sobirà. Un total de 450 corredors han participat en aquesta tercera edició de la cursa que ha convertit el petit poble de Figuerola d’Orcau en el centre de l’esport de muntanya dels Pallars el passat cap de setmana.

Tres curses amb sortida i arribada a Figuerola d’Orcau

La Quatre Rocs és una cursa per muntanya amb sortida i arribada a Figuerola d’Orcau, poble medieval situat al Pallars Jussà. Compta amb tres recorreguts que endinsen els participants en la natura tot passant pels racons més insòlits, com són els jaciments de les petjades i ous de Dinosaures provinents de sediments de fa uns 80 milions d’anys, els Estanys de Basturs, que junt amb l’estany de Banyoles són les úniques llacunes càrstiques a Catalunya, castells del Segle X, pobles abandonats, molins de pedra i llargs quilòmetres d’antics camins que l’organització de la cursa ha recuperat.

A les vuit del matí del diumenge 24 d’agost s’ha donat la sortida davant de la plaça del poble. Caminadors, corredors, participants vinguts d’arreu de Catalunya i la resta de l’Estat han participat en la marató de 42 km i 1.550 metres de desnivell, la mitja marató de 21 km i 550 metres de desnivell i la cursa de 10 km i uns pocs metres de desnivell. L’inici de la cursa ha estat el circuït urbà per després continuar pels molins d’Orcau i de Basturs, el castell d’Orcau i els estanys de Basturs i Montesquiu. Per acabar, els participants de les tres curses han gaudit de la baixada de la Roca del Bolet abans de l’arribada al poble.

Premis i obsequis per a tots els participants

El primer en creuar la meta de la cursa dels 42 km ha estat Martí Gutiérrez Farré, del club Montseny Masai, amb un temps de 3 hores i 53 minuts. La noia guanyadora d’aquesta categoria ha estat Berta Moreno Llagostera, de l’Associació Esportiva Diedre, amb un temps de 4 hores i 53 minuts.

Tots els participants han rebut obsequis, com ara: un rellotge Nowley, beguda isotònica, fruita i fruits secs, pa amb tomàquet, embotits i formatges del Pallars, vi dels cellers de la zona. També han rebut una samarreta tècnica i accessoris. Aixi, tots aquells que ho han desitjat han pogut fer ús del servei de massatgeria, guarda-roba, zona d’acampada i dutxes ubicades al camp de futbol.

En l’acte de lliurament de premis ha participat l’alcalde d’Isona i Conca Dellà i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; el diputat de la Diputació de Lleida, Xavier Pont; l’alcalde de l’Ajuntament de Tremp, Víctor Orrit; el president de la Lliga Correpallars, Albert Grau; el director d’Sport HG, Jordi Rodríguez; i el director de la cursa, Jordi Subarroca.

Al final de l’acte de lliurament, l’organització de la cursa ha destacat la implicació de les empreses patrocinadores i col·laboradores, així com el treball de la cinquatena de voluntaris que han fet possible la tercera edició de la Quatre Rocs.

Classificació definitiva de la 3a edició de la Cursa Quatre Rocs

Sprint Quatre Rocs (10 km)

 • Categoria masculina:
 1. Adrián Vellarino López
 2. Marc Marangues Montané
 3. Pau Jubany Català
 • Categoria femenina:
 1. Carla Bunyol Moreno
 2. Lucía Mestre Rivas
 3. Emma Bosch Boleda

Mitja Marató Quatre Rocs (21 km)

 • Categoria masculina:
 1. Eugeni Sanfeliu Ibáñez
 2. Mario Mirón Gracia
 3. Marcos Taurino Nadal
 • Categoria femenina:
 1. Sheila Avilés Castaño
 2. Laura Sanzberro Solana
 3. Sílvia Puigarnau Coma

Marató Quatre Rocs (42 km)

 • Categoria masculina:
 1. Martí Gutiérrez Farré
 2. Gerard Jové Riart
 3. Èric Llauradó Ortiz
 • Categoria femenina:
 1. Berta Moreno Llagostera
 2. Maite Ribero Mayec
 3. Míriam Moreno Castilló