FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/04/2015

La pujada a peu a Sant Pere de Rodes ofereix nou punts de sortida diferents

Cultura Societat

Per tercer any consecutiu s’organitza una pujada a peu a Sant Pere de Rodes des de tots els pobles del Cap de Creus, el diumenge 3 de maig. Hi ha nou punts de sortida diferents per arribar al monestir i, una vegada allà, hi ha una agenda d’activitats per satisfer tots els gustos i rememorar els antics pelegrinatges a Sant Pere de Rodes.

Els punts de sortida són: Cadaqués, la Selva de Mar, el Port de la Selva, la Vall de Santa Creu, Llançà, Vilajuïga, Pau, Palau-saverdera i Roses. El punt de trobada és davant l’església de Santa Helena, a l’antic poble de Santa Creu, a les 11 hores del matí, on seran rebuts caminants i corredors amb un record, galetes i vi dolç, i se segellaran les credencials de Sant Pere de Rodes. A més, hi haurà servei de bar i es vendran samarretes commemoratives.

Activitats durant tot el dia, per a tots els públics

Per a tothom que vulgui gaudir de la festa s’han programat diferents activitats durant tot el dia, organitzades per l’associació Via Pirena i els ajuntaments de la zona, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Parc Natural de Cap de Creus.

Entre d’altres activitats, hi ha prevista una ballada de sardanes a la plaça del Monestir, portes obertes a Sant Pere de Rodes i visites guiades gratuïtes al conjunt monumental (monestir, església de Santa Helena, poble de Santa Creu i Castell de Sant Salvador). A més, s’ofereix una visita als horts de Sant Pere de Rodes a càrrec de la l’Escola Foresterra-Fundació Antonio Jiménez, entitat responsable de la recuperació dels antics horts del monestir.

La Pujada a Sant Pere de Rodes és una activitat sense ànim de lucre, que es fa possible gràcies a l’esforç i col·laboració d’institucions, entitats, associacions locals i voluntaris. Les entitats excursionistes i els clubs esportius de muntanya de la zona també hi col·laboren, entre les quals hi ha l’Associació Excursionista Cabirols de Roses i la Unió Excursionista Llançanenca.