FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Secretaria General de l'Esport
Foto: Secretaria General de l'Esport

Notícies - 12/02/2020

La presentació del centenari omple el museu Colet

Centenari

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha presentat el seu centenari en societat. La FEEC ho ha fet en un acte al Museu Colet de Barcelona davant de prop d’un centenar de persones que han volgut conèixer de primera mà els diferents actes que realitzarà la federació durant aquest 2020.

L’acte va servir per repassar el naixement de la FEEC en els seus orígens. L’historiador Francesc Roma va ser l’encarregat d’explicar el motiu que havia portat a celebrar aquest 11 de febrer el tret de sortida del centenari. Va ser precisament un 11 de febrer de 1920 quan es van començar a dibuixar els fonaments de la Lliga de Societats Excursionistes de Catalunya, nom que va rebre la Federació d’Entitats Excursionistes en els seus orígens.

Roma que és l’encarregat d’escriure el llibre del centenari de la FEEC, va recordar també l’estreta vinculació entre l’excursionisme i el país en aquests cent anys d’història.

Una història que ha portat actualment a la FEEC a convertir-se en la tercera federació esportiva del país com va remarcar el seu president, Jordi Merino. Merino va vertebrar el seu discurs amb el paper de les entitats en el creixement de la FEEC i va construir el mapa d’activitats previstes per aquest 2020 que portarà el centenari de la Federació arreu del territori de parla catalana. Merino va repassar un programa ambiciós que encara es pot ampliar i que es tancarà el pròxim mes de desembre amb una festa que vol unir a tot el món de la muntanya.

La celebració del Catalonia Trek Festival el mes de maig, l’elaboració d’un documental dels 100 anys de la FEEC, la creació d’una nova lliga de curses per muntanya per a nens o l’Assemblea de la ERA a Girona el mes d’octubre són alguns dels punts destacats dels diferents actes que presentarà la FEEC els pròxims mesos.

La presentació del centenari ha servit també per donar a conèixer el nou web que des d’aquest dilluns s’ha posat en marxa i que vol ser el portal de referència dels amants de la muntanya a Catalunya.

L’acte al Museu Colet el van tancar el president de la UFEC, Gerard Esteva i el Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras.

Esteva i Figueras van coincidir amb un discurs compromès i on es va destacar la feina feta des de la FEEC aquests últims anys on s’ha consolidat un projecte que aposta obertament per una transformació del perfil de federat però que no renuncia a les arrels i la ideologia amb la que va nèixer la mateixa FEEC fa 100 anys.