FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/09/2019

La Portella de Mentet ha acollit la VI Trobada Senderista Transfronterera

La sisena edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus s’ha celebrat aquest diumenge dia 1 de setembre. L’escenari d’enguany ha estat La Portella de Mentet (2.412 m), la collada d’alta muntanya dels contraforts orientals del massís del Canigó que forma part del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, situada a l’extrem sud-oest del terme de Mentet i al nord-oest del de Setcases. La trobada ha estat organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Centre Excursionista de Lleida i el Club Excursionista Ripoll.

Els excursionistes s’han reunit a les 10 del matí a l’estació d’esquí Vallter 2000, per iniciar l’itinerari de 2 quilòmetres i 415 metres de desnivell. La caminada ha unit el refugi de Pastuira, situat a la cota inferior de l’estació d’esquí Vallter 2000, amb la Portella de Mentet, resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 76.

A les 11:30 h els senderistes han arribat a La Portella de Mentet on s’han trobat amb els membres del Comitè Departamental de l’Occitània de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), que han arribat pel vessant francès d’aquest sender, sortint des de la població de Mentet. Un petit refrigeri format per galetes i xocolata ofert pels nostres companys francesos i galetes de Camprodon i ratafia per part dels senderistes catalans ha revifat els participants.

Tot seguit, el representant del Comitè Departamental de l’Ariège de la Federació Francesa de Senderisme ha dedicat unes paraules en català, mostrant la seva admiració i estima per Catalunya. Josep Casanovas, vicepresident primer de la FEEC i Cap de l’Àrea de Territori, ha agraït a tots els assistents la seva participació en un acte que va néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs. Ha tancat l’acte el president de la FEEC, Jordi Merino, recordant el gran valor d’aquesta feina des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

Un cop finalitzada la caminada, s’ha organitzat un dinar al restaurant La Cabanya de Setcases per finalitzar aquesta magnífica jornada caracteritzada pel bon ambient i on el mal temps no ha estat cap impediment.