FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/02/2019

La Pocatraça decidirà els campions individuals de Catalunya d’esquí de muntanya

Esquí de muntanya

Ja és una tradició més dels primers dies de març. La Pocatraça, organitzada des del CE Olot, arriba a la seva 19a edició com una de les cites que els esquiadors de muntanya tenen ben apuntada al calendari.

La prova es disputarà aquest diumenge dia 3 de març i, tot i el temps anticiclònic dels darrers dies,  el recorregut per la Vall de Núria estarà en bones condicions per a la realització de la competició.

A la darrera edició, Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) i Joan Reyné (Ski CLub Camprodon) es van emportar la cursa i el títol de campions de Catalunya en una prova molt marcada pel fort vent i per un circuit retallat com a conseqüència d’aquestes ventades.
La Pocatraça repeteix com a campionat de Catalunya individual de l’especialitat i per tant buscarà qui seran els successors de Galícia i Reyné a la Vall de Núria.

Sortida de la Pocatraça 2018         Foto: CE Olot

El recorregut del sènior masculí consta de 1.705 metres de desnivell positiu i des de Núria (1.972) s’enfila fins la collada de l’Embut (2.705), des d’on es baixa tota la cometa de Fontalba (2.100). Des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), per baixar novament cap a la coma de l’Embut (2.315). A continuació, es remunta fins la serra de l’Embut (2.650), on s’inicia el darrer descens per la coma de l’Ortigar fins arribar a Núria.

El recorregut sènior femení i júnior masculí consta de 1.590 metres de desnivell positiu i també surt de Núria. El recorregut C (categoria júnior femení, cadet femení i cadet masculí) consta de 1.045 metres de desnivell positiu i surt des del mateix punt que els altres.

La prova també constarà de dos itineraris més el C i D, especialment escollits per a les seves característiques alpines i que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin. Aquests itineraris seran els que a continuació s’especifiquen sempre i quan el mal temps o les condicions de la neu no ens els facin variar.

Els que encara no s’hagin inscrit ho poden fer al web de la feec.