FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/06/2014

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes presenta un estudi sobre l’impacte econòmic de la independència

Societat

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ha presentat l’estudi “Impacte econòmic de la independència de Catalunya en l’esport” en un acte celebrat al recinte modernista de Sant Pau, amb la presència del conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals, i els presidents i representants de federacions, clubs i entitats esportives. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va participar-hi a través del responsable de l’Àrea de Transició Nacional, Enric Brunet.

L’estudi sobre l’impacte econòmic de la independència en l’esport conté les conclusions significatives que corroboren els beneficis que comporta per al món de l’esport que Catalunya esdevingui un estat independent. Per exemple, demostra que l’augment del Valor Afegit Brut (VAB), un indicador que recull els valors que s’agreguen als béns i serveis del sector, seria d’un 7,4 %, l’equivalent a uns 176 milions d’euros. Els clubs i les seleccions catalanes també tindrien les portes obertes a participar en les grans cites, com la Lliga de Campions i la Lliga d’Europa de de futbol o l’Eurolliga de bàsquet i, fruit d’aquesta participació, es generarien més ingressos provinents de patrocinadors i drets televisius. Altres dades significatives seria l’augment d’esportistes catalans que participen en competicions internacionals i, com a conseqüència, l’increment de medalles aconseguides. A més, representant Catalunya al món, ajudarien a difondre la imatge i la marca Catalunya.

L’esport per la independència

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes participa activament en el moviment a favor del dret a decidir i de la independència de Catalunya, i perquè això suposi el reconeixement internacional de totes les federacions esportives i la participació oficial de les seleccions catalanes. Recentment, l’entitat també impulsa la campanya “L’esport per la independència”, que pretén agrupar totes les iniciatives del món esportiu en favaor de l’estat propi, difondre els beneficis que la independència pot portar a l’esport català i convèncer la societat perquè col·labori en el procés.