FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 01/03/2020

La parella Blanchard-Wilfrid guanyen el tradicional Ral·li del CEC

Val d'Aran Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

El combinat format per Guillermo Blanchard i Jumere Wilfrid s’han proclamat campions del 62è Ral·li del CEC, celebrada en l’entorn de l’estació d’esquí de Beret, a la Val d’Aran. La històrica prova, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya, ha estat la quarta prova puntuable per a la 36a Copa FEEC-Ferrino d’Esquí de Muntanya.

Degut a la falta de neu en el recorregut habitual en l’entorn de Bagergue, l’organització ha decidit traslladar l’emplaçament a l’estació d’esquí de Beret, on les condicions de neu eren molt millors per a oferir als esquiadors un itinerari igual d’espectacular i atractiu per la pràctica de l’esquí de muntanya. El recorregut ha conduit als setze equips participants al Tuc de Beret (2.594 m), la vall de Marimanha i el Tuc de Marimanha (2.679 m) per descendre pel Clot de l’Òs fins a la cota 2.100.

L’equip franco-espanyol format per Guillermo Blanchard (Selección aragonesa de esquí de montaña) i Jumere Wilfrid  (Campan Tourmalet) han mostrat les seves credencials tant sols començar i mica en mica han obert distància amb el grup perseguidor per endur-se el triomf amb un temps de 2 hores i 17 minuts. Per darrera, la parella Ignasi Ferrer (CE Baix Empordà) i Xavi Freixinet (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) res han pogut fer davant la superioritat de Blanchard-Wilfrid i s’han endut la segona posició quatre minuts després. Tot i això, aquesta segona posició els hi val per mantenir-se al capdavant de la Copa Catalana. La tercera posició ha estat per Xavi Guiu i Jordi Bolet (Club Esp. Cerdanya Pirineus) amb un temps de 2 hores i 23 minuts.

El podi femení ha quedat desert, davant l’absència d’esquiadores en la prova. D’altra banda, la victòria en categoria mixta ha estat per la parella formada per Sandra Castellanas i José Arrarte (AD 300/ECOA).

La 36a Copa FEEC-Ferrino no descansa i seguirà el proper cap de setmana amb la disputa de la 20a cursa Pocatraça que, a més, servirà per coronar els propers campions de Catalunya d’esquí de muntanya. Les inscripcions seguiran obertes fins al proper dvendres 6 de març a les 12 h a través de la plataforma d’inscripcions de la FEEC.