FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/03/2015

La Nou del Berguedà acull la sortida de la 3a Vertical Sobrepuny

Curses per Muntanya

L’Associació Muntanyencs Berguedans ha organitzat la 3a edició de la Vertical Sobrepuny aquest dissabte 28 de març, prova inclosa en el 13è Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, patrocinat per Cébé i Tuga.

En categoria masculina el guanyador ha estat Guillem Vilalta, de CA Taymory Spiridon, amb un temps de 33 minuts i 28 segons, el qual ha rebaixat el record de la prova en 18 segons que ostentava Dani Tristany. La segona posició ha estat per a Diego Arroyo, de l’Associació Esportiva Matxacuca, amb un temps de 35 minuts i 2 segons. Només a quatre segons ha arribat en tercera posició Josep Rovira, del Centre Alpí Gironella.

En categoria femenina, la victòria ha estat per a Ragna Debats, del Club la Cameta Coixa, amb un temps de 41 minuts i 48 segons, seguida de Laura Mas, amb 49 minuts i 4 segons, i Susana Palomo, de l’Associació d’Esports de Muntanya de Capellades, amb un temps de 54 minuts i 45 segons.

En categoria júnior, el guanyador ha estat Gerard Batet, amb un temps de 46 minuts i 1 segon. I, en la categoria sub23, el guanyador i quart de la general ha estat Sergi Cardona, amb un temps de 36 minuts i 13 segons.

Un dia esplèndid a la serra del Catllaràs

Els corredors han pogut gaudir d’un dia esplèndid per córrer pels corriols, amb un recorregut totalment vertical d’uns 3,9 quilòmetres amb un desnivell positiu de 803,3 metres, i un desnivell negatiu de 62,6 metres. La prova de l’Associació Muntanyencs Berguedans s’ha iniciat a la població de la Nou del Berguedà fins arribar a dalt el cim del Sobrepuny (1.653 m) a la serra del Catllaràs. La cursa ha transcorregut íntegrament per camins i corriols, per un espai natural protegit que l’organització ha senyalitzat amb cintes i banderoles, amb un control de pas.