FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CEC
Foto: CEC

Notícies - 18/10/2021

La NordiCEC porta la Marxa Nòrdica a Barcelona

Barcelonès Marxa nòrdica

El calendari de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya arriba aquest pròxim 24 d’octubre a Barcelona.

La segona edició de la NordiCEC proposa un recorregut des de la mateixa ciutat de Barcelona cap a la serra de Collserola descobrint diferents camins i corriols de la zona.

La caminada de marxa nòrdica serà de 10 km, emmarcada dins el Circuit Català de Marxa Nòrdica de la FEEC i tots els participants amb la inscripció obtindran una gorra tècnica de la NordiCEC i entraran en el sorteig de material.

Des de la mateixa entitat organitzadora, el Centre Excursionista de Catalunya, recorden que es treballa per ser més respectuosos amb l’entorn que ens envolta, per això és molt important que el dia de l’activitat els participants portint un got reutilitzable per anar omplint d’aigua durant els avituallaments. Si no es porta got, es podrà comprar el VasCEC en el moment de fer la inscripció.

La caminada també es planteja com una bona oportunitat per a practicar Marxa Nòrdica amb professionals d’aquesta disciplina esportiva que poden fer classes pràctiques a aquells que s’inicien en aquest esport. A la NordiCEC hi haurà monitors titulats que durant el recorregut ajudaran a millorar la tècnica als participants.

La marxa nòrdica està reconeguda com una de les activitats fisicoesportives més beneficiosos per a la salut, ja que promou la funció principal de l’organisme, que és caminar. A la tècnica de la marxa nòrdica s’hi incorporen uns bastons dissenyats especialment per a la impulsió, que permeten caminar amb més velocitat, tot activant quasi el 90% de la musculatura. A més, amb la utilització dels bastons es té la sensació de menor cansament, alliberant el tren inferior i les articulacions que el componen. La tècnica és molt important, i per això és necessari aprendre amb una persona qualificada.

Les inscripcions encara estan obertes fins aquest 22 d’octubre. 

Nou mesos de Marxa Nòrdica

El calendari del Circuit Català de Marxa Nòrdica es va iniciar el passat mes d’abril i s’allargarà fins aquest desembre.

L’última aturada del calendari ha estat aquest cap de setmana a la 4a Walking Carabruta a Sant Joan Despí. Una jornada amb un recorregut d’uns 9 km i que va comptar amb una cinquantena de participants vinguts de diferents centres excursionistes.

Després de la celebració de la NordiCEC quedaran encara tres caminades de Marxa Nòrdica del calendari de la FEEC; el 7 de novembre la 2a Marxa Nòrdica de Castellar del Vallès, el 14 de novembre la 4a Marxa de la Salut del Club Muntanyenc de Sant Cugat i tancarà el calendari la Marxa Nòrdica de la Imperial Tarraco Trail organitzada des del CE Alliberadrenalina.