FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CEC
Foto: CEC

Notícies - 25/10/2021

La NordiCEC més inclusiva passa per Barcelona

Barcelonès Marxa nòrdica Entitats

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc la NordiCEC, la caminada de marxa nòrdica que passa per Barcelona (Barcelonès). Enguany ha estat la segona edició d’aquesta caminada, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya i emmarcada dins del Circuit Català de Marxa Nòrdica.

Unes 150 persones han realitzat els 10km de distància del recorregut circular que havia preparat l’entitat organitzadora. Aquest s’ha iniciat al Parc de la Pinça de Barcelona i s’ha dirigit cap a Collserola passant per llocs emblemàtics com el Passeig de les Aigües, el Turó de Santa Maria, el Coll de l’Erola, les Runes del Castell Fortí, i tornant cap al punt inicial passant pel bonic Parc del Laberint d’Horta.

La NordiCEC, a part de ser una perfecta excusa per realitzar exercici gaudint de les vistes de la ciutat des de l’alçada de Collserola, també ha estat una fantàstica oportunitat pels participants de millorar la seva tècnica amb l’ajuda dels monitors titulats que els han acompanyat durant tot el recorregut.

A més a més, paral·lelament a la caminada de marxa nòrdica s’ha realitzat un taller inclusiu amb la col·laboració de la Federació Acell (Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual) i a la que han participat unes 30 persones amb discapacitat intel·lectual. El taller ha servit per a introduir als participants en la pràctica de marxa nòrdica de la mà d’experts, ensenyant-los tècniques de coordinació, i sobretot amb l’objectiu de gaudir practicant esport en el medi natural.

Nou mesos de Marxa Nòrdica

El calendari del Circuit Català de Marxa Nòrdica es va iniciar el passat mes d’abril i s’allargarà fins aquest desembre. Després de la celebració de la NordiCEC queden encara tres caminades de Marxa Nòrdica del calendari de la FEEC; el 7 de novembre serà el torn de la 2a Marxa Nòrdica de Castellar del Vallès, el 14 de novembre de la 4a Marxa de la Salut del Club Muntanyenc de Sant Cugat i tancarà el calendari la Marxa Nòrdica de la Imperial Tarraco Trail organitzada des del CE Alliberadrenalina.