FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Joan Huertos
Foto: Joan Huertos

Notícies - 31/05/2021

La Nòrdica de l’Agrupe enceta el Circuit Català de Marxa Nòrdica

Osona Marxa nòrdica Entitats

Una trentena de persones han participat aquest cap de setmana a la 3a edició de La Nòrdica de l’Agrupe. La marxa nòrdica de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró ha donat el tret de sortida de la 4a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica que aquest any constarà d’un total de 15 proves arreu de Catalunya. L’any passat, a causa de la pandèmia només es va poder celebrar una de les proves del calendari, la Marxa Nòrdica de Prades, de les 14 previstes. Per aquest motiu, aquest any el circuit torna amb més ganes que mai i amb un calendari que permetrà als participants visitar els indrets més bonics de Catalunya al ritme dels bastons.

La Nòrdica ha constat d’un recorregut circular de 13km de distància pel Parc Natural del Montnegre-Corredor (Osona), com en l’edició del 2019, tot i que aquesta vegada s’ha fet a la inversa per donar-li un punt diferent. La jornada ha començat amb un escalfament guiat per un instructor i ha estat marcada per un dia assolellat molt calurós. Per sort, el circuit ha transcorregut sota densos boscos i per tant el sol no ha estat un problema perquè els participants puguin gaudir del recorregut.

Protocols de seguretat per la Covid-19

La marxa ha seguit els protocols de seguretat de la FEEC per evitar contagis de Covid-19. A causa de les mesures de seguretat i per poder garantir la seguretat i la salut de tots els participants, aquest any no s’ha habilitat un avituallament a mig camí, com s’havia fet en les edicions anteriors. A més a més, l’ús de la mascareta ha estat obligatòria en moments de concentracions de persones, s’han mantingut les distàncies de seguretat i les sortides s’han fet de manera esglaonada.

Següent parada, la Marxa pels voltants de Taradell

La propera marxa a celebrar-se dins del Circuit Català de Marxa Nòrdica serà la Marxa pels voltants de Taradell del Centre Excursionista Taradell el 6 de juny. La caminada tindrà una distància de 14km i un desnivell acumulat de 200m.