FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
Foto: Agrupació Científico-Excursionista de Mataró

Notícies - 20/05/2021

La Nòrdica de l’Agrupe donarà el tret de sortida al Circuit Català de Marxa Nòrdica

Maresme Marxa nòrdica

La Nòrdica de l’Agrupe, organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la 4a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica. En l’edició passada, a causa de la pandèmia només es va poder celebrar una de les proves del circuit, la Marxa Nòrdica de Prades, de les 14 previstes. Per aquest motiu, aquest any el circuit torna amb més ganes que mai i amb un calendari de 15 proves que permetran als participants visitar els indrets més bonics de Catalunya al ritme dels bastons.

La 4a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica

Aquesta disciplina és una de les més noves que ha començat a gestionar la FEEC en els darrers anys. La seva implantació a Catalunya ja és un fet, tant a nivell esportiu com també en aspectes que potencien activitats saludables.

La marxa nòrdica va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. A més, és una de les activitats físiques esportives més beneficioses per a la salut. No es tracta només de caminar amb bastons, sinó que consisteix a incorporar, al patró de la marxa natural de caminar a peu, l’ús actiu d’un parell de bastons dissenyats especialment per activar el tren superior i la part central del cos, tot aconseguint un impuls que facilita l’eficiència de la marxa.

Un calendari amb 15 proves per tot el territori

La marxa que donarà el tret de sortida aquest any, La Nòrdica de l’Agrupe, constarà d’un recorregut de 13km de distància i 310m de desnivell acumulat per camins del Parc Natural del Montnegre-Corredor. Aquest traçat circular, amb començament i final a Mataró, permet als participants conèixer a fons la comarca del Maresme i veure d’on surten les seves famoses rieres. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins el 27 de maig a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.

La següent prova a formar part del calendari serà la Marxa pels Voltants de Taradell del Centre Excursionista Taradell el 6 de juny. Aquesta tindrà un recorregut de 14km de distància i 200m de desnivell acumulat i, com bé diu el nom, es tracta d’un circuit circular pels voltants de la vila de Taradell (Osona).

El calendari s’allargarà fins el 5 de desembre quan la 1a marxa nòrdica de la Imperial Tarraco Trail del Club Excursionista Alliberadrenalina tancarà el circuit.