FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Recorregut Ski Marathon 13 KMRecorregut Ski Marathon 40 KM
Feec Notícies - Recorregut Ski Marathon 13 KMRecorregut Ski Marathon 40 KM

Notícies - 09/04/2014

La Molina-Vallter Skimarathon tanca el calendari de les Curses Open

Esquí de muntanya

El Club Excursionista de la Cerdanya (GREC) organitza la Molina – Vallter Skimarathon, el proper dissabte, 12 d’abril. La carrera, una marató d’esquí de muntanya que es realitza amb parelles i que travessa part del Pirineu Oriental des de la Molina a Vallter, tanca el calendari de la temporada de les Curses Open de la FEEC.

La Molina – Vallter Skimarathon ofereix als esquiadors la possibilitat d’escollir entre dos recorreguts, un de llarg que comença a la Molina, i un de més curt que s’inicia a Vall de Núria. El primer té una distància de 40 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell i ascendeix fins a pics tant emblemàtics com el Puigmal (2.910 metres), el Noucreus (2.799 metres) o el Bastiments (2.883 metres). El segon itinerari compta amb un total de 12 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell. Tots dos ofereixen un recorregut amb final a Vallter.

Per dur a terme la prova és obligatori portar crampons i ARVA (aparell de recerca de víctimes d’allaus), així com tenir la llicència federativa vigent o gaudir d’alguna assegurança que cobreixi la pràctica de l’esquí de muntanya.

Una prova única i legendària

La Molina – Vallter Skimarathon, que recupera una travessia llegendària en la història de l’esquí de muntanya a Catalunya i que passarà per les tres valls principals del Pirineu Oriental (la Cerdanya, Núria i Camprodon), és una prova en format únic al sud-est d’Europa. Des de l’organització es facilitarà la possibilitat d’accedir a la Vall de Núria amb el Cremallera a un preu especial. Els espectadors també podran veure l’arribada dels esquiadors a les instal·lacions de l’estació de Vallter 2000.