FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

Notícies - 16/08/2021

La meteorologia marca la concentració estiuenca del CTAC

Alpinisme Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’ha concentrat aquest estiu en una estada als Alps.

La concentració s’ha vist marcada de ple per la meteorologia adversa que s’han trobat els joves alpinistes durant els dies que han durat les jornades. La idea inicial dels coordinadors del Centre, els alpinistes Roger Cararach i Marc Toralles, era anar a Courmayeur (Vall d’Aosta). Degut a la mala predicció meteorològica es va canviar d’ubicació per anar a la zona dels Écrins.

Cararach ha explicat que es va aprofitar la meteo adversa per a realitzar només arribar algunes activitats amb meteorologia dubtosa per aclimatar a la zona de l’Ailefroide Oriental.

Aquestes no van ser les úniques inclemències que es van trobar els membres del CTAC. La pluja va obligar a realitzar dos dies de descans que es van aprofitar per a recordar alguns aspectes més teòrics, seguir fent grup i preparar la següent sortida. Aquest segon any els membres del CTAC comencen a ser ells els que preparen les sortides sempre sota la coordinació dels tècnics però sense part teòrica com el primer any de Centre.

L’activitat final de la concentració es va fer l’esperó sud est 5.800m del pic de Rouies. L’activitat es va fer per treballar condicions d’escalada mixte i es va realitzar un molt bon intent a l’esperó nord de l’Olan que degut a l’excés de neu no va reexir amb èxit i fer el cim de l’Olan (3.564m).

La pròxima concentració es farà del 17 al 19 de setembre al Pirineu occidental. El CTAC treballarà a la nord del Pic de Marboré i el Pic de Serradets des de Gavarnie.