FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Bardajil
Foto: Jordi Bardajil

Notícies - 19/09/2022

La Matagalls-Montserrat aplega a uns 3.000 participants en una edició rodona

Caminades de resistència Excursionisme

 La 43a edició de la Matagalls-Montserrat, CE Gràcia, va aplegar a 2.947 participants a la sortida que es va fer novament des del poble del Brull (Osona). Aquesta edició era especial, ja que l’entitat organitzadora, el CE Gràcia, es troba en plena celebració del seu centenari i la caminada celebrava els seus 50 anys de la seva creació l’any 1972.
La Matagalls-Montserrat es troba dins del Circuit Català de Caminades de resistència i un any més ha seguit com a clar referent de les caminades de resistència del país.
Tot i perdre la seva sortida original des del cim del Matagalls, per a preservar l’espai natural, la caminada manté intacte l’esperit inicial i tot i que diversos participants baixen de les 8h en realitzar els 83KM de la Matagalls-Montserrat, aquesta continua apostant pels. valors no competitius de les caminades clàssiques.
Cal destacar també el paper dels voluntaris que van acompanyar la caminada un any més durant tot el recorregut en els diferents controls de pas.
El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Miquel Fernàndez, van assistir a la sortida de la prova on es va fer un homenatge especial al que va ser alcalde del Brull, Ferran Teixidó i Turner. La cursa va destinar un dorsal 0 al que va ser alcalde de la població osonenca i que va morir aquest passat estiu.
Una caminada històrica 

L’any 1904, fa 118 anys, l’excursionista i escalador Mossèn Jaume Oliveras fou el primer a enllaçar el Montseny i Montserrat en menys de 24 hores i l’any 1972 el qui era en aquell moment president del CEG, Carles Albesa, va agafar aquella idea per a posar la primera pedra de l’actual Matagall-Montserrat.

Albesa, que va ser també el primer director de la revista Vèrtex de la FEEC, va impulsar des del mateix CEG la creació del Comitè de Senders a la FEEC que es va engegar aquell mateix any 1972.

Aquella caminada ingent ha esdevingut un dels puntals de l’excursionisme català i ha arribat a comptar amb més de 3.000 inscrits i amb més de 200 voluntaris que s’encarreguen del bon funcionament de l’esdeveniment.

La travessa compta amb el segell Petjada Verda de la FEEC i ja té tancades les seves inscripcions per a aquesta 43a edició.