FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/10/2014

La Marxeta de Molins de Rei, aquest cap de setmana, dins de la Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat

Marxes tècniques

La comarca del Baix Llobregat acull aquest cap de setmana la Marxeta de Molins de Rei, la 51a edició de la cursa d’orientació organitzada pel Centre Excursionista de Molins de Rei i puntuable per la Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

cartell_marxes_tecniques_web_1La Marxeta de Molins de Rei té un recorregut d’uns 12 quilòmetres, del qual els participants no coneixen prèviament l’itinerari. Els marxaires disposen tan sols d’una brúixola i un mapa d’azimuts, fletxes que indiquen el tipus de camí i números que epxressen els graus de desviació respecte el nord magnètic. Aquest és un sistema d’orientació molt fàcil i divertit, inventat pel general suís Guillaume Henri Dufour.

Les inscripcions es poden fer per correu electrònic fins el 10 d’octubre, també presencialment al local del CE de Molins de Rei.

La Marxeta de Molins de Rei es va celebrar per primera vegada el 1963 amb la participació de 28 equips. Actualment hi participen cada any més de 100 equips, el que es correspon amb més de 200 persones participants. D’entre tots aquests, els 10 primers equips es classifiquen i reben premi, i les tres primeres entitats que obtenen més equips havent completat la prova, també reben un trofeu.