FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 18/10/2021

La Marxassa uneix per 27a vegada el Montseny i Mataró

Maresme Vallès Oriental Caminades de resistència Entitats Excursionisme

Més de 150 persones han participat aquest cap de setmana en la 27a edició de La Marxassa de L‘Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (Agrupe). Creada el 1994, s’ha convertit en una de les marxes clàssiques del Circuit Català de Caminades de Resistència.

La Marxassa, és una caminada no competitiva oberta a tothom i que té per objectiu, fomentar el coneixement i el gaudi de l’entorn natural mitjançant l’esforç, la germanor i la solidaritat personal entre els participants.

El recorregut de més de 62km de distància i un desnivell acumulat de 4.000m va des de Sant Martí del Montseny (Vallès Oriental) fins a Mataró (Maresme), passant per Fontmartina, Sant Celoni, Sant Martí del Montnegre, Vallgorguina, Sant Martí de Mata i Mataró. Es tracta d’una caminada que permet als participants fer un viatge des del cor del Montseny fins a la costa del Maresme, des de la muntanya fins al mar, tot passant pels parcs naturals del Montseny i del Montnegre-Corredor, i finalitzant a l’emblemàtica ermita de Sant Simó de Mataró, la capital del Maresme.

Propera parada, 7a La Llopa per Calella i el Montnegre

La propera prova a formar part del calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència serà la 7a edició de La Llopa per Calella i el Montnegre, organitzada per l’Associació Calella-Marxa, el pròxim 24 d’octubre. Els participants de la prova tindran 15h per completar un recorregut de 54km de distància. També hi haurà la opció de realitzar un recorregut més curt, “La Llopa Petita”, de 34km en un temps màxim de 9h. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.