FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/05/2015

La Marxa Romànica de Resistència de Navàs tanca la 28a edició amb 222 participants

Caminades de resistència

El Centre Excursionista de Navàs ha organitzat la 28a Marxa Romànica de Resistència aquest cap de setmana passat. La marxa, que ressegueix els 83,5 quilòmetres del GR 176, amb un desnivell acumulat de 5.300 metres, passa per 21 ermites romàniques entre el Bages i el Baix Berguedà. La prova, inclosa en la 18a Copa Catalana de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, va sortir des del passeig de Ramon Vall de Navàs, el passat dissabte 10 de maig a les cinc de la tarda.

Enguany, el petard de sortida el van encendre la pubilla i l’hereu de la Catalunya Central, coincidint en que el mateix dia es va realitzar la proclamació del Pubillatge a Navàs. En menys d’una hora, els corredors més ràpids ja havien arribat al primer control, a Castelladral (km 12). En total, l’organització va preparar onze avituallaments amb nou punts de control de pas en les principals ermites de la ruta. Durant les primeres hores de la marxa, la calor va ser la gran protagonista i va obligar els participants a hidratar-se més.

Gairebé a 3/4 de dues de la matinada, el primer corredor va completar la marxa, amb un temps total de 8 hores i 41 minuts. Durant el matí del diumenge, el degoteig de participants que acabaven la ruta va ser una constant, fins a quarts de dues del migdia, moment en què amb l’arribada dels escombres es va donar per tancada la Marxa Romànica de Resistència.

Més de 600 persones, en les diferents proves esportives

A més de la Marxa, durant el cap de setmana, el Centre Excursionista de Navàs també va organitzar altres activitats relacionades, com ara: la Romànica Minor, que recorre els primers 35 quilòmetres del GR 176 fins a Sant Joan de Montdarn, i ofereix una ruta més assequible per a aquelles persones que no s’atreveixen amb el recorregut sencer.

El diumenge també s’hi va realitzar la Romànica en BTT, amb dos circuits, un de 110 i un altre de 60 quilòmetres, per bona part del mateix traçat que feien els marxaires. L’opció més atrevida, l’Últra Romànica, reptava a fer primer la Romànica a peu i després completar-la amb bicicleta. En total, més de 600 persones han participat en les diferents proves esportives realitzades a Navàs.

Fotografies: Xavier Capdevila