FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler
Foto: Pat Soler

Notícies - 05/02/2024

La Marxa Nòrdica estrenarà copa al juny a l’Alt Camp

Marxa nòrdica Excursionisme

La Marxa Nòrdica segueix fent passes pel seu creixement i després de la celebració del primer campionat de Catalunya de l’especialitat el 2023, aquesta temporada estrenarà la 1a Copa Catalana.

Un total de tres proves configuraran aquesta primer edició de la Copa Catalana de Marxa Nòrdica que s’iniciarà el 2 de juny a la Nòrdica de Valls (Alt Camp), passarà el 29 de juny per la Nòrdica del Salencar (Alta Ribagorça) que serà també el segon campionat de Catalunya de la modalitat i la Copa es tancarà el 27 d’octubre a la Nòrdica Ciutat de Cerdanyola el 27 d’octubre.

La 1a Copa Catalana de Marxa Nòrdica s’estrena a l’Alt Camp

La marxa nòrdica de competició és un esport molt tècnic, que requereix dominar a la perfecció aquesta disciplina.  Per a fer aquest salt a la competició per part de la Marxa Nòrdica des de la FEEC s’han format als arbitres que vetllaran per a que en tot moment els competidors i competidores executin correctament aquesta tècnica.
La disciplina és un esport exigent fisicament, ja que mantenir la tècnica correcta que marca el reglament amb velocitat, demana una bona condició física i haver treballat molt la posició previament.

La 6a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica

Aquesta disciplina és una de les més noves que ha començat a gestionar la FEEC en els darrers anys. La seva implantació a Catalunya ja és un fet, tant a nivell esportiu com també en aspectes que potencien activitats saludables.

La marxa nòrdica va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. A més, és una de les activitats físiques esportives més beneficioses per a la salut. No es tracta només de caminar amb bastons, sinó que consisteix a incorporar, al patró de la marxa natural de caminar a peu, l’ús actiu d’un parell de bastons dissenyats especialment per activar el tren superior i la part central del cos, tot aconseguint un impuls que facilita l’eficiència de la marxa.

Des de fa sis edicions se celebrar el Circuit Català de Marxa Nòrdica que aquest temporadaa comptarà amb un total de disset proves repartides per tot el territori català. El circuit, no competitiu, aumenta així en dues proves respecte l’última edició.

Aquest pròxim 18 de febrer, una de les que s’estrena, la 1a Marxa de la Salut del CE Súria, donarà el tret de sortida a un calendari que s’allargarà com és habitual fins al mes de desembre quan la marxa nòrdica de la Imperial Tarraco Trail del Club Excursionista Alliberadrenalina tancarà el circuit amb una marxa de 13km de distància i 170m de desnivell positiu pels voltants de Tarragona i en el qual els marxaires podran descobrir el Patrimoni Històric del Pont del Diable.

Consulta tot el 6è Circuit Català de Marxa Nòrdica

Descarrega’t el calendari