FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/03/2014

La Marxa d’Orientació per Descripció de Vilanova i la Geltrú, Campionat de Catalunya

Marxes tècniques

L’Agrupació Excursionista Talaia de Vilanova i la Geltrú va celebrar, el passat diumenge 23 de març, la 56a Marxa d’Orientació per Descripció, que enguany va ser la prova del 15è Campionat de Catalunya i va ser puntuable per a la 16a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat i, a la vegada, corresponent a la 5a edició del Trofeu Joan Virella.

Aquesta prova competitiva és la que enceta el calendari de Marxes Tècniques i de Regularitat de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya (FEEC) i s’ha celebrat una vegada més dins la comarca de l’Alt Penedès, concretament en el municipi d’Olesa de Bonesvalls, una vila inèdita en les anteriors edicions de la Marxa de l’entitat. Cal afegir que la Marxa d’enguany s’emmarcava dins les nombroses activitats organitzades a Vilanova i la Geltrú i arreu del país per celebrar el Tricentenari 1714-2014.

Dins un circuit amb sortida i arribada al poble d’Olesa de Bonesvalls, el recorregut portava els marxadors cap al barri de l’Hospital, el pla de les Basses, la vall de Vaquers, ascendia al puig de la Mola -punt culminant i emblemàtic d’un gran valor paisatgístic- i en el descens passava per l’avenc de l’Esquerrà, els fondos dels Forcalls i de l’Astor i tornava al barri de l’Hospital per entrar novament al nucli d’Olesa. Després de travessar la riera de Begues i circular durant un tram per la riera d’Oleseta, acabava el recorregut al mateix punt de la sortida.

D’un total de 121 equips inscrits, 6 no es van presentar i 1 es va retirar; hi havia 77 equips formats per dos membres i 38 de tres; d’entre tots ells, 25 participants eren menors de 14 anys. La suma global fou de 268 marxadors, representants de 15 entitats excursionistes de diferents comarques a més de l’entitat organitzadora; 57 d’aquests equips eren federats. El total del recorregut era de 15,4 quilòmetres, calculats en una mitjana horària de 4,37 km/h i un temps oficial de 3 hores i 31 minuts, que sumat al temps de descans i neutralitzats feien un total de 4 hores i 28 minuts.

Encara que provisionalment, es pot avançar pel total de punts dels tres millors equips de cada entitat federats el resultat següent:

  • 1r lloc:            A.E. Talaia                 50 punts
  • 2n lloc:            C.E. Avinyó               50 punts
  • 3r lloc:            C.E. Sitges                  79 punts

El lliurament de trofeus es previst per al dissabte dia 26 d’abril de 2014.