FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 14/03/2023

La Marxa del Setge barreja esport, cultura i història a Cardona

Bages Caminades de resistència Excursionisme

La 8a Marxa del Setge ha estat la tercera aturada del calendari de Caminades de Resistència de la FEEC. La prova reuneix a un bon grapat de participants en un entorn on l’esport es dona la mà amb la cultura i la història tot recordant el setge del que va ser l’última població catalana en rendir-se a les tropes borbòniques.

Des del CE de Cardona aquest any s’ha fet una variable respecte a altres edició i s’ha realitzar el recorregut a l’inversa del que era habitual.

Enguany s’ha baixat directament pel Camí Cobert del castell que ha portat als participants cap a l’Avinguda del Rastrillo i cap a la Muntanya de Sal, d’ón ja s’ha endinsat cap els corriols i camins que envolten la localitat bagenca.

La Marxa del Setge ha tingut una distància de 52qm i un desnivell acumulat d’uns 4.600 m.La sortida, això sí i com mana la tradició, s’ha fet des del baluard de Sant Vicenç del Castell de Cardona i l’arribada a la Plaça de la Fira.

La prova ha mantingut el seu compromís amb el medi ambient i ha suprimit des de fa uns anys els gots i plàstics en els avituallaments, així cada participant s’ha de portar el seu got o ampolla per a poder omplir d’aigua.

Aquesta edició ha incorporat com a novetat  una marxa més curta de 31 km i amb un desnivell acumulat de 2.400 m.