FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 17/06/2023

La Marxa Aquàtica fa vibrar la platja del Regueral en la segona prova del Circuit Català

Baix Camp Marxa aquàtica Entitats

Més d’una setantena de persones han participat avui de la segona prova del Circuit Català de Marxa Aquàtica 2023.

La competició s’ha disputat a la platja del Regueral de Cambrils, al Baix Camp, i ha estat organitzada pel Centre Excursionista de Cambrils i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya en estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils.

La prova del Baix Camp, arriba a la seva quarta edició en plena forma, acollint la segona cita del circuit Català i agafant el relleu de la prova que va encetar el circuit la setmana passada a Creixell.

Una mar en calma i un dia amb molt de sol amb temperatures properes a la trentena, han estat la tònica d’una jornada marcada per la destacable participació femenina en els circuits individuals i l’expectació dels banyistes de la platja del Regueral en aquest esport que exigeix resistència, força i també explosivitat.

Els marxadors han pogut enfrontar-se avui fins a tres circuits competitius: El primer i més exigent de 800 metres en binomi, un segon individual d’uns explosius 50 metres i un tercer també individual de 200 metres.

El nom que ha ressonat amb més força avui ha estat el de José Antonio Sánchez (Ass.Exta Catalunya de Reus) completant l’imponent circuit de 800 metres baixant del quart d’hora qui ha estat guanyador imbatible a les tres distàncies. En binomis ha fet parella amb el màster 50 Josep Maria Silvestre (Club Exta. Arítjol) a, concretament en 12:47:14. A poc més d’un minut, han creuat l’arc de meta de la FEEC el binomi Jacob Anguera (Club Exta. Arítjol) i l’imparable Miquel Sánchez (Club Exta. Arítjol) que aquesta temporada també l’hem pogut veure a diferents podis de la màster 60 del circuit de Copa Catalana de curses verticals. Ambdós lluint els colors de l’Arítjol es pengen la plata amb un temps de 13:57:06.

En la mixta de 800 Ángel Bové (Club Exta. Arítjol) i Alícia Domingo (Club Exta. Arítjol) s’han penjat la medalla d’or amb un temps de 14:08:10, tercer millor temps a la classificació de la jornada. Tan sols dos segons els han separat de la plata del dia en la mixta que finalment ha estat pel binomi integrat per Walia Caler i Jeronimo Ferrer, companys d’equip al Club Exta. Arítjol.

Les germanes Montaner, Berta i Anna (Club Exta. Arítjol) es fan amb el calaix més alt del podi en la femenina de 800 metres. Crono aturat en 15:19:32, sisè millor temps de la jornada, i animant al fet que més dones facin binomi en 800 metres.

La prova més explosiva de 50 metres, amb ajuda de rem, s’ha resolt amb la victòria d’Anna Montaner i José Antonio Sánchez.

La prova més explosiva de la jornada, 50 metres individuals s’ha resolt amb la victòria de l’Anna Montaner, seguida de la seva germana, Berta Montaner, guanyadores a la prova de binomi, s’imposen també en la distància de 50 metres, amb un temps de 1:46:08 i 1:48:21 respectivament. La tercera dona a la individual ha estat l’Alícia Domingo amb 1:49:01 també del Club Exta. Arítjol.

En la masculina, podi pràcticament sense sorpreses i amb els cronòmetres molt ajustats al minut i mig. Repetint dalt del podi, José Antonio Sánchez es fa amb l’or amb un temps de 1:24:14 a més de 3 segons de la plata i del bronze que han estat pels màsters Josep Maria Silvestre i Miquel Sánchez que tornen a copar el podi masculí, aquest cop en la individual. 1:27:22 i 1:32:91 respectivament.

La prova de 200 metres individual ha estat l’encarregada de tancar la competició. José Antonio Sánchez ho ha tornat a fer, aconsegueix el millor temps en la mitja distància amb 3:44:78. Un insistent Miquel Sánchez, tampoc es baixa del podi, es penja la medalla de plata en aquesta distància. El bronze ha estat pel seu company de binomi Jacob Anguera. El podi femení ha estat més disputat: finalment ha estat Walia Caler (Club Exta. Arítjol) la guanyadora amb un temps de 4:25:45, Alícia Domingo, també ha estat una de les persones amb més nom propi, or a la mixta de 800, plata a 50 metres i plata també a la mitja distància. Berta Montaner tampoc ha perdonat en el tercer i últim circuit, es penja la medalla de bronze i com Domingo, acumula tres medalles en tres distàncies, fent-se amb el joc complet: una d’or, una de plata i una de bronze.

Uns resultats que denoten la regularitat d’aquests marxadors adaptats a les diferents exigències dels traçats.

L’entrega de premis s’ha fet amb el mar mediterrani com a teló de fons i ha comptat amb la presència del president de la FEEC Jordi Merino, el president del Centre Excursionista de Cambrils Salva Matas i la regidora d’esports de l’Ajuntament de Cambrils Natalia Pleguezuelos.

Haurem d’esperar fins a la tornada de vacances per submergir-nos de nou en la marxa aquàtica. La tercera de les quatre proves que integra la Copa Catalana 2023, serà el 16 de setembre a la platja de Castelldefels amb la quarta edició de l’AquaCEC, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya.