FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Marxa 24 hores del Cap de Creus celebra enguany la seva desena edició | FEEC

Notícies - 17/04/2014

La Marxa 24 hores del Cap de Creus celebra enguany la seva desena edició

Caminades de resistència

La Unió Excursionista Llançanenca organitza la desena edició de la Marxa 24 hores del Cap de Creus, el cap de setmana del 19 i 20 d’abril. La competició és puntuable per a la Copa Catalana de Caminades de Resistència que organitza la FEEC. La marxa comença a les 8 hores del matí des de la platja del Port de Llança (l’Alt Empordà) i acaba, amb un màxim de 24 hores, a la plaça Major del poble.

El recorregut té una distància total de 87,27 quilòmetres amb 2.829 metres de desnivell acumulat en pujada i 2.821 metres en baixada. L’altitud mínima és de zero metres i la màxima de 647. La prova transcorre per indrets tant emblemàtics com el far del Cap de Creus, la cala dels Joncols, i poblacions com Cadaqués, Portlligat o el Port de la Selva. Sens dubte, una ruta immillorable envoltada de mar i muntanya, carregada de cultura i història.

Aquest any, la Marxa 24 hores del Cap de Creus donarà dos punts per la Ultra Trail del Montblanc, una de les curses d’ultraresistència per muntanya i semi-autosuficiència més emblemàtiques del món.

La Unió Excursionista Llançanenca també ha organitzat dues curses amb un recorregut més curt i que no puntuen per la Copa Catalana de Caminades de Resistència. La “mini” s’inicia a les 8 hores i farà una ruta circular des de Llançà en 27 quilòmetres. La “mitja” s’inicia a les 12 hores i anirà de Llançà a Cadaqués per tornar al punt inicial de sortida després de recórrer 60 quilòmetres.

Pròxima competició

La següent competició del Calendari de Caminades de Resistència de la FEEC està prevista per al diumenge 27 d’abril a Riudoms (el Baix Camp). La cita, corresponent a la 12a Caminada de Resistència “Riudoms-la Mola-Riudoms”, organitzada pel Centre d’Estudis Riudomencs “Arnau de Palomar”.