FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/08/2017

La IV Trobada senderista transfronterera, al Coll de Malrem el 3 de setembre

Senders

El Coll de Malrem (1.131 m), situat a la carena fronterera entre el Ripollès i el Vallespir, serà l’escenari d’una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus, el diumenge 3 de setembre.

La trobada, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Club Excursionista Ripoll, està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

El Coll de Malrem es troba a l’extrem sud-occidental del terme de la Menera (Vallespir) i al nord del poble de Beget (Ripollès). Entre finals de gener i principis de febrer del 1939, 5.000 persones provinents de la zona d’Olot i Castellfollit de la Roca van creuar el coll nevat tot fugint de les tropes franquistes durant la retirada republicana cap a terres franceses.

Actualment és punt de pas del sender transfronterer GR®T 83, un dels molts itineraris que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 francès i continuació del GR® 83 fins al Canigó.

Beget. Foto / Jordi Armengol

Precisament aquest tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

La jornada es desenvoluparà a través d’una caminada que unirà Beget amb el Coll de Malrem, resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 83. Un preciós recorregut de muntanya que supera un desnivell de 646 metres en poc més de 3,5 quilòmetres. La caminada té una durada aproximada d’entre 1 hora 45 minuts i 2 hores. Un cop arribats al Coll de Malrem ens trobarem amb els companys del Comitè Departamental dels Pirineus Orientals de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) que arribaran pel vessant francès d’aquest sender.

 

Horaris de la jornada del 3 de setembre de 2017
9:30 h: Trobada a Beget
10:00 h: Inici de la caminada
12:00 h: Arribada al Coll de Malrem, on es farà un dinar de motxilla i un breu acte institucional.

Foto portada: III Trobada Senderista al Port de Salau / Julio Escarabajal