FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/04/2021

La iniciativa ‘Portes la muntanya a la sang’ deixa més de 400 donacions en una setmana

Entitats Federats

Del 12 al 17 d’abril des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya conjuntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i els Bombers de la Generalitat de Catalunya es van unir esforços per aconseguir augmentar les tocades reserves de sang dels hospitals catalans.

La iniciativa va habilitar 12 hospitals arreu del país repartits per tot el territori. En total en els sis dies que ha durat la iniciativa s’han fet 411 donacions aconseguint més d’un centenar de nous donants de sang.

La valoració per part dels impulsors de la iniciativa ha estat molt bona i ja es pensa en repetir periòdicament aquesta crida per poder donar sang i seguir ajudant a salvar vides.

Des de la FEEC volem agrair als federats i federades i socis i sòcies d’entitats que han participat d’aquesta campanya i convidem a tots aquells que estimen la muntanya a seguir participant de projectes com aquest.

A la iniciativa si va sumar molta gent relacionada amb el món de la muntanya entre aquests l’alpinista i escaladora Araceli Segarra, l’alpinista Roger Cararach, la guarda del refugi d’Ensija i alpinista Esther Godina o el cos de bombers GRAE, entre altres.

El mateix president de la FEEC, Jordi Merino, va anar a donar sang a l’hospital Clínic de Barcelona el passat divendres. Merino va aprofitar per trobar-se amb diferents representants del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i la Doctora Cristina Sanz, directora del Banc de Sang i Teixits del mateix clínic.

Portes la Muntanya a la Sang, et necessitem

Amb el lema “Si portes la muntanya a la sang” es va voler conscienciar de la importància de donar sang en aquests moments complicats i de la importància que té a hores d’ara poder augmentar les reserves actuals.

Les mesures actuals de confinament comarcal no van afectar en cas de voler fer una donació de sang i amb el resguard de la reserva es va poder donar sang en una altra comarca en cas que no hi hagués hospital a la comarca de residència.

El pla de desconfinament de Catalunya ha fet baixar les donacions de sang aquests últims mesos. Des que es va flexibilitzar la mobilitat, el nombre de persones que s’han apuntat a donar sang ha anat baixant dia a dia.

Des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya han recordat que cada dia calen al voltant de 1.000 donacions per poder garantir el subministrament de components sanguinis a totes les persones que ho requereixin.