FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/08/2016

La III Trobada senderista transfronterera, el 4 de setembre al Port de Salau

Senders

El Port de Salau (2.086 m), a cavall entre el Pallars Sobirà i l’Arieja, serà l’escenari de la tercera edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus, el diumenge 4 de setembre.

La trobada, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental de l’Arieja de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Centre Excursionista de Lleida, està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

El Port de Salau és un port de muntanya que uneix la comarca del Pallars Sobirà a Catalunya, amb el departament francès de l’Arieja. Havia estat un punt clau de les comunicacions entre aquests dos territoris pirinencs i que actualment és punt de pas del sender transfronterer GR®T 57, un dels molts itineraris que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 francès. Precisament aquest tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

La jornada es desenvoluparà a través d’una caminada que començarà a les 09.30 hores al refugi del Fornet (accessible en carretera des d’Esterri d’Àneu i Alós d’Isil) fins al Port de Salau, on es compte que s’arribarà cap a les 12.00 hores, resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 57.

Un preciós recorregut de muntanya que supera un desnivell de 740 metres en poc més de 4 quilòmetres. La caminada té una durada aproximada d’entre 2 i 2.30 hores. Un cop arribats al Port de Salau, ens trobarem amb els companys del Comitè Departamental de l’Arieja de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) que arribaran pel vessant francès d’aquest sender.