FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/06/2018

La Gràcia-Montserrat tanca la primera part del Circuit Català de Caminades de Resistència

Caminades de resistència

La 31a Marxa Gràcia-Montserrat, celebrada el passat 16 de juny, ha estat l’encarregada de tancar la primera part del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC. La Marxa Gràcia-Montserrat és una caminada de resistència amb un itinerari que descobreix racons de gran bellesa i recorre paratges emblemàtics, malgrat la pressió urbanística.

Més de 300 participants van recórrer els 62,6 quilòmetres amb 4.668 metres de desnivell, amb molt sol tot el dia. Tot i que la pluja havia estat la protagonista en bona part de les últimes caminades, en aquesta es va notar l’arribada de l’estiu.

La UEC de Gràcia, que va iniciar aquesta caminada com una alternativa a la marxa Nocturna d’Orientació per azimuts, concep aquesta activitat com una excursió nocturna i de marcat caire social, sense perdre el caràcter d’excursionisme tècnic. Comença a l’antiga vila de Gràcia, barri popular i ple de vida social, i acaba a Montserrat, un indret tradicional de l’excursionisme català, i aconsegueix la unió de dos punts emblemàtics del nostre territori.

La propera marxa del Circuit Català de Caminades de Resistència serà després de l’estiu, el 29 de setembre, amb la 27a Rasos de Peguera-Manresa, organitzada pel Centre Excursionista Comarca de Bages.

Fotos / Xavier Capdevila