FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/06/2019

La Generalitat tanca l’accés a sis espais naturals davant l’alt risc d’incendi

Societat

El govern de la Generalitat ha anunciat el tancament d’accés a sis espais naturals davant l’alt risc d’incendis. Això afecta els massissos de Montserrat, el Montsec, el Montsant, els Ports de Tortosa-Beseit, les Gavarres i Cadiretes. En aquest cas no es podrà accedir al refugi Agulles, al massís de Montserrat, i al refugi Font Ferrera, al Parc Natural dels Ports.

En al cas de Montserrat, la decisió implica tancar els senders que permeten fer excursions per la muntanya. El tancament no afecta l’accés al monestir en cotxe o cremallera.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat solidaritat i responsabilitat a la ciutadania davant el moment d’excepcionalitat climàtica que viu Catalunya, fet que implica no anar als massissos esmentats. Torra ha justificat la decisió davant les altes temperatures que s’estan assolint a tot el país. “Hem de fer cas dels consells d’Emergències i evitar desplaçaments a les muntanyes”.

El conseller d’interior, Miquel Buch, recorda que avui és el pitjor dia de l’onada de calor i ha demanat prudència i responsabilitat a la ciutadania perquè l’incendi de l’Ebre necessita “tots els efectius” sobre el terreny. Buch ha demanat comprensió a les persones que es puguin veure afectades per aquestes prohibicions, però ha destacat que cal evitar situacions de risc: “La gent ha d’entendre que no és el moment per anar a la muntanya”.

També s’ha prohibit segar durant les pròximes 48 hores a tot el territori catatlà per evitar provocar altres incendis.