FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Santacana
Foto: Jordi Santacana

Notícies - 06/07/2021

La Garrotxa Salvatge inicia la temporada de Raids d’Esports de Muntanya

Garrotxa Raids d'esports de muntanya Entitats

“Exigent i espectacular a parts iguals”, així és com han definit la majoria de participants el CATRaid la Garrotxa Salvatge, que ha tingut lloc el passat dissabte 3 de juliol a Les Planes d’Hostoles (Garrotxa).  Aquesta prova ha inaugurat la temporada de raids de la 17ª Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la FEEC i ha estat organitzada pel Club d’Esports de Muntanya Capafonts i l’Associació Esportiva Raidaventura amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Gastant Keks.

150 raiders provinents de tots els racons de Catalunya, així com també de França, Castelló, València, Alacant i d’altres indrets, van poder gaudir i alhora patir la Garrotxa Salvatge en el seu estat més pur. Vegetació frondosa, salts d’aigua, gorgs, corriols exigents, bons paisatges, i una calor implacable van ser alguns dels ingredients d’aquesta 4ª edició.

Característiques i classificacions

Ferran Ballesta, codirector de la prova comenta “ja haviem dissenyat un recorregut exigent i tècnic, però la forta calor ha estat una dificultat afegida.  Per sort, el format de la cursa permetia als participants passar per boxes en cada transició de disciplina esportiva i hidratar-se.  També el ràpel que finalitzava al mig d’un gorg obligava als participants a fer-se una merescuda remullada”. El nivell de participants d’aquesta edició ha estat molt alt, tant per la quantitat de concursants com per l’àmplia experiència i palmarès de molts d’ells.

La categoria Elit ha tingut un màxim de 9h per completar els 65Km de distància i 2.400m de desnivell acumulat. Aquests han començat amb un rogaine de BTT pel poble i els seus entorns que ha servit per dispersar una mica els equips.  Tot seguit un exigent trekking de 1.100m positius, tot intercalant una orientació específica per l’espectacular paratge de les Roques Encantades ha posat a prova l’orientació dels participants. La tercera secció ha estat una tècnica i exigent prova de BTT amb 700m de desnivell positiu on els participants han suat la cansalada per corriols, passant per les proves especials de slackline i tir amb arc.  Finalment, la quarta i última secció ha estat un trekking de 400m de desnivell positiu on els raiders haan hagut de passar per un ràpel en un dels gorgs amagats de la zona.

Els equips Raidlight, format per Montse Martinez i Rafel Torrà, i Zona7.cat, format per David Tarrés i Andris Ansabergs, que han anat a la par durant tot el recorregut, han pogut finalitzar el recorregut amb un temps de 8h i 9 minuts i 42 punts. En 3ª posició va donar la sorpresa l’equip Batec Garrotxí format per David Salamó i Nil Bacardit amb 8h i 32 minuts i també 42 punts.  Aquests tres equips han estat els únics que han aconseguit completar tot el recorregut d’entre els 16 equips participants de la categoria.

Pel que fa a la categoria Aventura, els participants han realitzat el mateix circuit però amb un recorregut de 51km de distància i 1.570m de desnivell acumulat que també han hagut de recórrer en un temps màxim de 9h. L’equip Micaco Raid format per Blai Hermoso i Martí Bultó ha estat el primer en arribar a la meta amb un temps de 6h i 28 minuts i 35 punts. En segon lloc, amb un temps de 6h i 30 minuts i 31 punts, ha arribat l’equip Aguacatres format pel trio Daniel Mendicoa, Ruth Sebastian i Santiago del Valle. El tercer premi ha estat per l’equip Directeal8 de Marc Estrada i Íngrid Solé que han arribat a la meta amb un temps de 6h i 28 minuts i 29 punts.

Propera parada, CATRaid Cap de Creus

La següent prova de la 17ª Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya serà el CATRaid Cap de Creus el 25 de setembre al municipi de Cadaqués (Alt Empordà).  Adrià Vall, codirector de la prova ens explica “estem molt il·lusionats de poder oferir un raid d’aventura en un entorn protegit tan especial com és el Cap de Creus. Aconseguir els permisos per fer la prova en aquesta ubicació ha estat molt complicat i ens veurem obligats a seguir i complir una sèrie de restriccions, però segur que els equips que participin podran gaudir molt d’un entorn únic practicant disciplines esportives com el kayak, BTT, natació, trail, pàdel surf, tir amb arc i orientació, entre d’altres”.