FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Raul Comino
Foto: Raul Comino

Notícies - 29/06/2021

La Garrotxa Salvatge inaugurarà la 17a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya

Garrotxa Raids d'esports de muntanya

El CATRaid La Garrotxa Salvatge del proper dissabte 3 de juliol inaugurarà la 17a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya. La prova, organitzada pel Club d’Esports de Muntanya Capafonts i l’Associació Esportiva Raidaventura amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Gastant Keks, tindrà lloc en el municipi de les Planes d’Hostoles (Garrotxa). Aquest entorn natural és magnífic per a la pràctica dels esports d’aventura, per la seva vegetació frondosa, abundants salts d’aigua, gorgs i infinitat de corriols per explorar.

Després de dos anys sense cap CATRaid, els organitzadors i creadors d’aquestes proves tornen a la càrrega amb dues fantàstiques proves, la Garrotxa Salvatge el 25 de setembre i el CATRaid Cap de Creus amb sortida i arribada a l’encantador municipi de Cadaqués.  Ferran Ballesta codirector de l’esdeveniment ens explica el perquè de la pausa dels darrers dos anys.  “Després d’organitzar el Campionat de Catalunya de Raids d’Aventura de la FEEC l’any 2018 en format 24h nonstop, necessitàvem un descans per tornar a carregar piles i fer treball de camp per tornar a organitzar proves amb ganes i de qualitat com ens agrada”.

150 inscrits al primer raid de l’any

Per a aquest primer raid d’aventura ja hi ha 150 inscrits repartits entre les categories Familiar, Iniciació, Aventura i Elit.  Les inscripcions es van esgotar fa setmanes i es va obrir llista d’espera. Adrià Vall, codirector de la prova, valora molt positivament el volum d’inscripcions. “Estem molt contents de la resposta dels raiders, es nota que la gent té moltes ganes d’aventura, ja que amb pocs dies es van esgotar les inscripcions.  Sobretot estem especialment contents pel volum d’equips en categoria Elit. Feia molts anys que no veiem 20 equips apuntats en aquesta categoria. Esperem i desitgem que es torni a respirar un bon ambient raider i que altres organitzadors es tornin a animar a organitzar més proves per poder tenir un calendari potent i atractiu pels raiders”.

Característiques de La Garrotxa Salvatge

Les disciplines esportives que es disputaran són l’orientació, trail, bicicleta de muntanya, ràpel, tir amb arc i  slackline. A més a més, s’utilitzaran mapes de base editorial Alpina, de Rogaine i d’orientació específica. Els competidors de la categoria Elit hauran de superar un total de 65Km i 2.400m+; pel que fa als participants de la categoria Aventura, hauran de recórrer 50Km i 1.500m+; la categoria Iniciació 33Km i 800m+, i la familiar 25Km i 400m+.