FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 27/06/2022

La formació federativa inicia el tram final de temporada de Marxa Nòrdica i Barranquisme

Descens de barrancs i engorjats Marxa nòrdica Formació

Es tanca el curs federatiu de Marxa Nòrdica que va començar el 27 de maig a Cerdanyola del Vallès, amb un total de 10 alumnes que han realitzat aquesta formació.

El curs ha constat de dos blocs i un període pràtiques. El bloc específic, que és 100% de Marxa Nòrdica, amb una càrrega lectiva de 24h i amb un periode de pràctiques de 45h que pretèn que els federats que es formen en aquesta especialitat coneguin els principals continguts de la Marxa Nòrdica.

Per accedir a aquest bloc els participants, prèviament, havien superat unes proves d’accés per aquest curs.

El bloc específic s’ha tancat aquest mes de juny a la prova del Circuit Català de Marxa Nòrdica de Taradell, on els alumnes van posar en pràctica tots els coneixement adquirits durat el curs, realitzant part de la prova osonenca.

Per obtenir la titulació final de monitor de Marxa Nòrdica els alumnes han de realitzar igualment el bloc comú de muntanya d’unes 32h de formació presencial i semi presencial amb un període de pràctiques de 45h. Amb aquest bloc comú els futurs monitors de Marxa Nòrdica coneixeran també les principals nocions per poder moures per la muntanya de forma segura.

Aquest bloc comú que es va iniciar el 26 de maig finalitzar aquest pròxim cap de setmana del 2 de juliol amb una evaluació pràctica i teòrica.

D’altra banda també ha finalitzat el bloc específic del curs d’instructor de barranquisme que acabarà el seu recorregut aquest pròxim cap de setmana amb la realització del bloc comú de muntanya.

Un curs d’instructors de barranquisme que ha comptat amb un total de 14 alumnes, tots ells federats, i que va tancar el curs específic al Pallars Sobirà.

Els futurs instructors han treballat continguts com geologia, història dels barrancs, medi ambient, progressió, tècnica i tàctica, seguretat, aigües vives, auto-rescat, etc.