FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Canyameres
Foto: Jordi Canyameres

Notícies - 05/07/2023

La formació de la FEEC no s’atura: Estades als Alps

Alpinisme Formació

L’Àrea de Formació i ECAM de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) continua impulsant la formació per a joves. L’objectiu de les diferents propostes educatives és introduir l’alumnat en les diverses disciplines de muntanya.

Ara és el torn per a les Estades als Alps d’alpinisme que es localitzaran al massís del Gran Paradiso (4.061 m), a la Vall d’Aosta (Itàlia), del 9 al 15 de juliol. Aquestes estades són per a nois i noies d’entre 18 i 25 anys que tindran l’oportunitat d’assolir el nivell adient per a realitzar sortides fàcils d’aquesta especialitat de forma autosuficient.

Els participants s’allotjaran en diversos refugis de la zona i, des d’allà, efectuaran ascensions i tallers per a millorar la tècnica de progressió i descens al cim. A més, es formaran en cartografia, autorescat, protocols d’emergència, encordaments, nusos, càlcul de desnivell, distàncies, autodetencions a la neu i tècniques de progressió amb piolet i grampons.

Després de les Estades d’Escalada i les Estades als Pirineus, aquestes es presenten com a les de major dificultat per la particularitat de la zona i l’altitud dels pics que s’han programat.