FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/10/2021

La formació de la FEEC enceta els cursos de tardor

Formació

Els cursos de formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya mantenen el seu ritme habitual i aquesta tardor han començat fins a tres formacions diferents.

La localitat de Vilada (Berguedà) ha estat l’encarregada de rebrer el curs d’Instructor d’Excursionisme Federatiu, que ha començat aquest dissabte 23 d’octubre amb classes teòriques i diumenge amb classes pràctiques que es van fer al Pedraforca.  Amb aquest curs són tres els cursos de monitor i instructor federatius actius durant aquesta tardor i hivern.

El cap de setmana del 16 d’octubre, va finalitzar la primera edició del curs d’Instuctor de Curses per Muntanya amb molts bons resultats i va començar el Curs de Route Setter i el Curs de Monitor d’Excursionisme amb el llistat d’inscrits practicament complert.

Els instructors d’excursionisme i actuals monitors, projectaran la seva formació cap al terreny nevat i ampliaran els seus coneixaments amb; l’orientació, els primers auxilis o medi, treballant nous continguts com la nivologia, la conducció, progressió i traçat amb neu. Això  els permentrà augmentar la seva seguretat i capacitat de moure’s de forma segura a la muntanya, ja sigui en terreny sec o nevat.

El curs de Route Setter s’està realitzant entre la Cerdanya i el Ripollès, amb una duració de 2 caps de setmana, els alumnes posen amb pràctica la seguretat, el material, kinesologia, la prevenció i seguretat en l’equipament, la gestió de l’equipament en l’escalada en bloc i l’equipament en escalada de dificultat entre d’altres.

Per la seva banda el curs de Monitor d’Excursionisme de 90h de càrrega lectiva, està distribuït en contingut online, presencial i treball en línia, que els alumnes poden fer des de casa. Aquesta formació, és la segona d’aquest 2021 com a conseqüència del gran número d’interessats i aprovats a les proves d’accés que hi donen accés.

Els futurs monitors, treballaran la orientació, medi, primers auxilis, seguretat, dinàmica de grup, comunicació, conducció, material… pels parcs naturals del Montsant, Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Montserrat.

Recordem que aquestes formacións estan destinades als socis federats, i té per objectiu formar a les persones que de forma voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la pròpia Federació.