FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/01/2016

La Font Blanca, primera prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, a Arcalís i Arinsal

Esquí de muntanya

La Font Blanca, organitzada per la Federació Andorrana de Muntanyisme, tindrà lloc a Arcalís i Arinsal (Andorra), els dies 16 i 17 de gener. Aquesta és una de les proves amb més tradició dins del calendari de curses open d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). A banda d’estar inclosa al calendari de la FEEC, la Font Blanca també serà per sisena vegada prova puntuable per la Copa del Món d’Esquí de Muntanya. La cursa andorrana obrirà així el circuit de la Copa del Món de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF), federació de la qual és membre la FEEC.

L’activitat de la Font Blanca començarà el divendres 15 amb un dinar al Centre de Congressos d’Ordino i la posterior acollida a tots els corredors a partir de les 17h a l’Auditori Nacional d’Ordino-1. Es pot consultar tot el programa aquí.

La prova individual es realitzarà a la Coma d’Arcalís, el dia 16, amb un recorregut variat i tècnic, amb trams plans, canals i arestes. La sortida es farà des de la pista d’esquí però la resta del recorregut es fa en terreny de muntanya, amb cinc pujades i baixades per als sèniors masculí, quatres pujades i baixades per a les sèniors femení i júnior masculí, i tres pujades i baixades per a les júnior femení i cadets. Tots els corredors realitzaran el mateix recorregut. Els participants a la Copa del Món prendran la sortida tres minuts abans que els participants de l’open.

El dia 17 es disputarà la vertical a Arinsal. Aquesta prova es realitzarà íntegrament a la pista d’esquí per permetre als esportistes que donin el 100% sense que es generi cap interferència durant la progressió.

El públic que vulgui assistir a la cursa gaudirà de gran visibilitat, sobretot a la prova individual. Des de la sortida es podrà veure pràcticament el 50% de la competició, i utilitzant els telecadires de la Coma es podrà seguir tota la cursa.

Fotografia / Font Blanca

[table id=212  /]