FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/01/2017

La Font Blanca inaugura la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, a Andorra

Esquí de muntanya

Arcalís i Arinsal, a Andorra, seran l’escenari de la cursa d’esquí de muntanya Font Blanca, organitzada per la Federació Andorrana de Muntanyisme, els dies 21 i 22 de gener. Aquesta és una de les proves amb més tradició dins del calendari de curses open d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). A més, la Font Blanca serà també per setena vegada prova puntuable per la Copa del Món d’Esquí de Muntanya i obrirà el circuit competitiu de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF).

La prova individual donarà el tret de sortida a la competició, a Arcalís, el dissabte 21. La cursa arrencarà a la Coma d’Arcalís amb un recorregut variat i tècnic, amb trams plans, canals i arestes. La sortida es farà des de la pista d’esquí però la resta del circuit serà en terreny d’alta muntanya. Les precipitacions dels últims dies asseguren un bon gruix i qualitat de la neu.

La vertical tindrà lloc a Arinsal, el diumenge 22. Aquesta prova es realitzarà íntegrament a la pista d’esquí per permetre als esportistes que donin el 100% sense que es generi cap interferència durant la progressió.

Objectiu, Font Blanca residu zero

La Font Blanca també vol ser en aquesta edició, de nou, un referent en sostenibilitat, ja que a més de tornar a ser la primera cursa de la ISMF neutra en emissions de CO2, s’han incorporat noves accions per reduir l’impacte ambiental de l’esdeveniment, especialment en la prevenció de residus. Enguany una nova fita serà assolir el residu zero.

Els esquiadors catalans entre els favorits

Els esquiadors catalans parteixen entre els favorits a Andorra i intentaran revalidar els grans resultats assolits en l’edició anterior. Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) es va fer amb el doblet, imposant-se tant en categoria individual com vertical. Jornet, a més, començarà a defensar a Andorra el títol de guanyador de la Copa del Món 2016.

En dones, Laura Orgué (Club d’Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya) va ser la millor en categoria vertical i tercera en individual, mentre que Clàudia Galicia (CE Cerdanya Skimo Team) va ser segona a la cursa individual.

Galícia ha declarat que “l’únic objectiu que tinc a la Font Blanca és estar bé, trobar bones sensacions i si puc quedar entre les cinc o vuit primeres seria un bon resultat”. Per altra banda, Orgué ha decidit finalment no prendre part en les proves individuals ja que segons explica ella mateixa “arran de la lesió que vaig patir l’any passat no em sento preparada per fer front a una temporada en condicions amb carreres individuals d’alt nivell, amb el que he decidit enfocar la Copa del Món en les verticals, que és una disciplina on em sento molt còmoda.”

Fotografia / visitandorra.com

[table id=271 /]